«Μπλόκαραν» οι δημαιρεσίες στους Δήμους Ευόσμου-Κορδελιού και Παύλου Μελά – Απέτυχαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Με το… αριστερό ξεκίνησε η νέα δημοτική περίοδος στους Δήμους Ευόσμου-Κορδελιού και Παύλου Μελά.

Κι αυτό γιατί δεν κατάφεραν να εκλέξουν προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων και οι διαδικασίες θα επαναληφθούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Και στους δύο Δήμους η αντιπολίτευση κατηγορεί τη διοίκηση ότι δεν τήρησε το πνεύμα του νέου νόμου του «Κλεισθένη» για τις συνεργασίες στον δήμο.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για συγκρότηση διοίκησης μειοψηφίας και την απουσία προγραμματικών συνεργασιών. Aπό την ειδική συνεδρίαση απείχαν οι δημοτικοί  σύμβουλοι από τις παρατάξεις «Ανατροπή» του Γιώργου Λίλτση, «Πόλη Μπροστά» της Σίσσυς Φραγκοπούλου και «Αλλάζω την πόλη μου» του Δημήτρη Δεληγιάννη και στο σε κοινό κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και έδωσαν στη δημοσιότητα ασκούν σφοδρή κριτική στον δήμαρχο Παύλου Μελά, στον οποίο καταλογίζουν αλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Αναλυτικά το κοινό κείμενο

Σήμερα έγινε πράξη η συναίνεση που επεδίωκε ο «Κλεισθένης»,  κάτι που η διοίκηση Δεμουρτζίδη όχι μόνο δεν κατάφερε αλλά ούτε καν επεδίωξε. Με την αποχή της η αντιπολίτευση, στέλνει ξεκάθαρα πολιτικό μήνυμα:

– Στην κυβέρνηση, που με πραξικοπηματικές διαδικασίες παρέλαβε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο και προδικάζοντας την αποτυχία του ως «Μάντης» το τροποποίησε επί του συντηρητικότερου,  φαλκιδεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη λαϊκή βούληση.

-Στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ που φάνηκαν ανήμπορες, προφανώς γιατί τις βόλευε, να εκφράσουν πολιτική άποψη, αγνοώντας επιδεικτικά τα μέλη τους και υποβαθμίζοντας τον διάλογο στα όργανα.

-Κυρίως όμως στον Δήμαρχο, που παρά τους μακροσκελείς λόγους του περί δήθεν επιδίωξης συνεναίσης και συνεργασίας με την αντιπολίτευση για το συμφέρον του τόπου, κρύφτηκε πίσω από τις αλλαγές και κατέφυγε σε μονοπαραταξιακές επιλογές.

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ουδόλως αναφερόμαστε στις θέσεις που μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, αλλά στις πολιτικές.

Καταδικάζουμε την αλλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου, που αγνοεί όχι την αντιπολίτευση ως πρόσωπα αλλά τους πολίτες που δεν τον εμπιστεύτηκαν και ανέθεσαν σε εμάς να τους εκπροσωπήσουμε. Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε το Δήμαρχο να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, για την εξεύρεση ‘κοινού τόπου’ αναλογιζόμενος την ευθύνη που τον βαραίνει.

Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Ελπίζουμε η στάση μας να ενεργοποιήσει το δημοκρατικό αίσθημα της διοίκησης που φάνηκε «ελλειμματικό» αν όχι «αδρανές»

Οι επικεφαλής των παρατάξεων

«Ανατροπή» Γιώργος Λίλτσης

«Πόλη Μπροστά» Σίσσυ Φραγκοπούλου

«Αλλάζω την πόλη μου» Δημήτρης Δεληγιάννης

Παρόμοια η κατάσταση στον Δήμο Κορδελιού

Στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι τρεις από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα των κ. Πέτρο Σούλα, Ιωάννη Καμαρινού και Ιωάννη Γιαννακόπουλου.

Μάλιστα και εκείνοι, όπως και στον Δήμο Παύλου Μελά, με επιστολές τους ανέφεραν ότι δεν τηρήθηκε από την παράταξη του νέου δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού το πνεύμα του νέου νόμου «Κλεισθένη» για τις συνεργασίες στον δήμο. Από την πλευρά του, δύο μέρες πριν από τις δημαιρεσίες, ο νέος δήμαρχος με μια σκληρή ανακοίνωση έκανε λόγο για εκβιασμό.

 

 
Σχολιάστε