Λάζαρος Κυρίζογλου: «Υλοποιούμαι τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κεντρική Μακεδονία»

Απόλυτα ικανοποιημένη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ,για την έγκριση  από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Η  ΠΕΔ – ΚΜ πιστεύει  ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κερδίσει το στοίχημα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Αυτό εξέφρασε με δηλώσεις του, με αφορμή τη θετική εξέλιξη για το νέο έργο διαχείρισης απορριμμάτων, που θα χωροθετηθεί σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος τόνισε: «Προχωράμε σταθερά στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Στην Κεντρική Μακεδονία η αυτοδιοίκηση υλοποιεί ενωμένη ομόφωνες αποφάσεις της. Βαδίζουμε προς ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με πολύ θετικά περιβαλλοντικά και οικονομικά αποτελέσματα στους δήμους μας και τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών».

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι δυναμικότητας περίπου 300.000 τόνων ανά έτος και εξυπηρετεί δέκα δήμους.

Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και πόρους του ΕΣΠΑ και ως  βασικό οικονομικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο gate fee (τέλος εισόδου) που θα καταβάλλουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το συγκεκριμένο έργο θα είναι το 6ο  ΣΔΙΤ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς ήδη λειτουργούν έργα ΣΔΙΤ σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Σέρρες.

Όπως ανέφεραν από τα Γιάννενα κατά την χθεσινή επίσκεψη τους, στην μονάδα διαχείρισης  ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης , ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος , στόχος μέσα στη τετραετία να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη τη χώρα , μέσα από πετυχημένες πολιτικές που αποτελούν παγκόσμια πρακτική και σέβονται το περιβάλλον.
Σχολιάστε