OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κοινή συνεδρίαση τοπικών συμβουλίων-δημοτικού συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα και δημοτικής Αρχής

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά κοινή συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου λίμνης Πλαστήρα και του Δημοτικού Συμβουλίου, με συντονιστή την δημοτική αρχή.

Την πρωτοβουλία είχε η νέα δημοτική αρχή, η οποία κάλεσε όλους του εκλεγμένους μέλη Τοπικών Συμβουλίων για να συζητήσουν τα προβλήματα και τις προοπτικές Ανάπτυξης.

Αρχικά ο δήμαρχος Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος καλωσόρισε τα τοπικά συμβούλια και ανέφερε ότι η ανοιχτή επικοινωνία και ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων είναι προτεραιότητα και εντάσσεται στην πολιτική της Άμεσης Δημοκρατίας και του Κοινοτισμού που προωθεί η νέα δημοτική αρχή και ότι αυτές οι συναντήσεις θα γίνονται τακτικά.

Ο δήμαρχος έθεσε το πλαίσιο συνεργασίας, σχεδιασμού και υλοποίησης έργων για τα επόμενα χρόνια.
Ειδική αναφορά έκανε στην υποστήριξη της Τοπικής Οικονομίας και την ευθύνη του δήμου να ενισχύσει με την πολιτική τους τοπικούς παραγωγούς, τις βιοτεχνικές και τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Επίσης έθεσε ορισμένα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι οι δασικοί χάρτες, οι οποίοι εμφανίζουν ως δάση ακόμα και τμήματα των χωριών με κατοικίες που κτίστηκαν νόμιμα, ή εκτάσεις δημοτικές οι οποίες ουδέποτε ήταν δασικές.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων της κ. Β. Ξηροφώτου και Απ. Θέου, οι οποίοι εστίασαν στα θέματα της αρμοδιότητάς τους και ανέδειξαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κοινοτήτων, όπως το οξύ πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλάνισε την περιοχή για δύο μήνες περίπου και λύθηκε με αποφασιστικότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Στις τοποθετήσεις τους οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων έθεσαν τοπικά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα.
Παρεμβάσεις έγιναν και από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Στεργιόπουλο, το γραμματέα Πέτρο Μπουραζά και δημοτικούς συμβούλους.

Τέλος η δημοτική αρχή ζήτησε από τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να κάνουν προγραμματισμό έργων προκειμένου να συνταχθεί ο νέος προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice