Καθολική ανάπλαση του Δήμου Φυλής προανήγγειλε ο Χρ. Παππούς εγκαινιάζοντας την πλατεία Μητροπόλεως στα Άνω Λιόσια

Την πλήρως ανακατασκευασμένη ιστορική πλατεία Μητροπόλεως στο κέντρο των Άνω Λιοσίων εγκαινίασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, παρουσία πλήθους δημοτών, μελών του Δημοτικού και των Τοπικών συμβουλίων αλλά και βουλευτών της περιοχής.

Παράλληλα ο Χρήστος Παππούς προανήγγειλε καταχειροκροτούμενος πως σε συνεννόηση με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη «έχει κλειδώσει» ακόμη ένα μεγάλο οραματικό έργο που αφορά στην ανάπλαση ολόκληρου του Δήμου Φυλής με στόχο τη μεταμόρφωσή του σε Δήμο πρότυπο.

Ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε στην ομιλία του, τον ισχυρό συμβολισμό της συγκεκριμένης πλατείας για τα Άνω Λιόσια και χαρακτήρισε το έργο ως « αρχή της μεγάλης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων , που ξεκίνησε στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο της Διοίκησης Παππού και συνεχίζεται».

«Εγκαινιάζουμε σήμερα την πλήρως ανακατασκευασμένη πλατείας Μητροπόλεως, ένα έργο που ήταν έτοιμο από τον Απρίλιο του 2019 αλλά επιλέξαμε να κάνουμε τα εγκαίνια στο παραδοσιακό Αρβανίτικο Πανηγύρι της υψώσεως του Σταυρού» υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς.

«Κατασκευάσαμε 22 νέες πλατείες στο Δήμο Φυλής. Όμως αυτό το έργο είναι σημαντικό γιατί εδώ είναι η πλατεία του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης δήλωσε υπερήφανος που έχει την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου Φυλής.

Όλο το ιστορικό κέντρο πλακοστρώνεται και πεζοδρομείται και μεταμορφώνεται σε μια περιοχή που αξίζει να ζεις υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς ο οποίος ευχαρίστησε την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την ένταξη της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων στον περιφερειακό σχεδιασμό και τον νυν Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για τη απόφασή του να στηρίξει το μεγάλο έργο της συνολικής ανάπλασης του Δήμου Φυλής ώστε αυτή να μετατραπεί σε πόλη πρότυπο.

Ο Δήμαρχος Φυλής στην πρώτη ομιλία του στα Άνω Λιόσια, μετά τις εκλογές, ευχαρίστησε τους Δημότες για την εμπιστοσύνη, την αγάπη αλλά και για το μεγάλο ποσοστό που έδωσαν στον συνδυασμό του στις δημοτικές εκλογές.

Ο Χρήστος Παππούς έκλεισε το χαιρετισμό του με ευχές για τη μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και καλή διασκέδαση στο πανηγύρι του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα».

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Τίτος ενώ στα εγκαίνια παρέστησαν μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων καθώς και οι τοπικοί Βουλευτές της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας.

Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού:

 
Σχολιάστε