Για την κατάσταση στην περιοχή τρία χρόνια μετά τις πλημμύρες του 2016 θα ενημερώσει τον εισαγγελέα ο Δήμαρχος Θερμαϊκού

Τον εισαγγελέα θα επισκεφθεί εντός των επόμενων ημερών ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2016.

Αυτό ανέφερε ο κ. Τσαμασλής, μιλώντας στο ΑΠΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν έγιναν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για τη διάνοιξη και διευθέτηση των ρεμάτων, ώστε να εκβάλλουν στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ακόμη κινδυνεύει η περιοχή σε περίπτωση νέας σφοδρής βροχόπτωσης».

Ειδικά για τα ρέματα υπογράμμισε ότι τα έργα διευθέτησής τους είναι άμεσης προτεραιότητας και πρόσθεσε: «τρία χρόνια μετά, δεν έχει γίνει το παραμικρό σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα. Αυτό που έγινε τότε ήταν να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά. Έγιναν, επίσης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εργασίες αντιστήριξης οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν να κάνουν με τα ρέματα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στον καθαρισμό και των επτά ρεμάτων της περιοχής, από την Περαία ως και τη Μηχανιώνα, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία κηρύχθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού μετά τις πλημμύρες του 2016.

Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι τα έργα πολιτικής προστασίας στον Δήμο Θερμαϊκού έχουν ολοκληρωθεί ενώ έγιναν καθαρισμοί οδικών δικτύων, αποκαταστάσεις των πρανών και έργα αντιστήριξης. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες των τεχνικών υπηρεσιών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Σχολιάστε