Ειδικό Βραβείο προσφοράς στο δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, σε διεθνείς αγώνες ευπαθών ομάδων ALIVE & KICKING

Στα πλαίσια των Διεθνών Αγώνων ευπαθών ομάδων νέων με νοητική αναπηρία ή αυτισμό ALIVE & KICKING που πραγματοποιηθήκαν στην Αθήνα το διήμερο 19 & 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της ειδικής αγωγής καθώς και την υποστήριξη δράσεων για στήριξη των ατόμων με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Στην τελετή λήξης των αγώνων που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία εκπροσώπων ομοσπονδιών, πανεπιστημίων, φορέων και συλλόγων  από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και των αθλητών, των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους που συμμετείχαν στην διοργάνωση, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου παρέλαβε την τιμητική διάκριση , που όπως ανέφερε είναι για αυτόν η μεγαλύτερη τιμή και ηθική αναγνώριση από  ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο χώρο. » Είναι βραβεία που σου γεμίζουν την καρδιά και την ψυχή, είναι σπουδαία γιατί έχουν ιδιαίτερη κοινωνική αξία» , μας ανέφερε συγκινημένος. «Τόσο σαν άτομο αλλά και σαν δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζουμε έμπρακτα τις ευαίσθητες και αδύναμες  κοινωνικές ομάδες , γιατί μέσα από την ανθρωπιά μας χαρίζουμε χαρά και ελπίδα σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη», κατέληξε.

Άλλωστε ο δήμος Παλαιού Φαλήρου φιλοξένησε μέρος των αγώνων στις αθλητικές υποδομές της πόλης , αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη σε δράσεις σηματικού κοινωνικού περιεχομένου.

 

 

Στους Διεθνείς Αγώνες ALIVE & KICKING , που εκτός των εγκαταστάσεων του Παλαιού Φαλήρου διοργανώθηκαν στο Παναθηναικό Στάδιο, συμμετείχαν αποστολές από την Κύπρο , τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ με ομάδες συμμετείχαν σημαντικό ελληνικοί φορείς ειδικής αγωγής, καθιστώντας τους αγώνες ξεχωριστό γεγονός προβολής, ευαισθητοποίησης και υποστήριξης των παιδιών με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Παράλληλα με την διοργάνωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε και ημερίδα για θέματα σχετικού ενδιαφέροντος όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των οργανισμών και στην οποία έγινε ενημέρωση και παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών και ερευνητικών εργασιών.

 
Σχολιάστε