OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη: Να περάσουμε από την ανησυχία στη δράση!

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη υπέγραψε το «Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια».

Στο επίκεντρο αυτής της συμφωνίας βρίσκεται η λεγόμενη «απεξάρτηση από τον άνθρακα» μέχρι το 2050, ενώ η Ε.Ε. έχει εκπληρώσει ήδη τους στόχους της για το 2020 και έχει νομοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα μέχρι το 2030.

Τη Συμφωνία έχουν υπογράψει μέχρι τώρα 223 Δήμοι από την Ελλάδα και σχεδόν 10.000 σε όλη την Ε.Ε. Όλοι αυτοί δεσμεύονται να υιοθετήσουν δράσεις για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα τα 2 πρώτα χρόνια πρέπει να ακολουθήσουν ένα σχέδιο δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια και το κλίμα με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 40% μέχρι το 2030.

Ζούμε στην εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν και πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί το πιο μεγάλο πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου. Αυτό όμως σήμερα δεν αρκεί.

Πρέπει γρήγορα να περάσουμε από την ανησυχία στη δράση. Είναι ανάγκη όλοι να κινητοποιηθούμε για να σωθεί ο πλανήτης. Ο καθένας, ανάλογα με τη θέση και την ευθύνη που κατέχει πρέπει να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια. Στο Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη ήδη εδώ και χρόνια εφαρμόζουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Τα φώτα led στους δημόσιους χώρους και τα κτήρια, η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων, ο περιορισμός της χρήσης ορυκτών καυσίμων για την κίνηση ή τη θέρμανση, είναι μόνο ορισμένα από αυτά που ήδη εφαρμόζουμε στην πόλη.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice