OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Σύμης: “Είμαστε σε απόγνωση, να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του”

Σε απελπησία βρίσκονται τοπικές αρχές και κάτοικοι στη Σύμη από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις αυξανόμενες ροές μεταναστών. Αγανακτισμένος ο δήμαρχος  Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής» από το λιμάνι του νησιού , περιέγραψε την τραγική εικόνα και επεσήμανε τον κίνδυνο που διατρέχουν μετανάστες και κάτοικοι.

«Σε καθημερινή βάση έχουμε αφίξεις στο νησί. Είναι στον δρόμο που συνδέει τον γιαλό με το χωριό στον κεντρικό δρόμο. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας στο νησί. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την κυβέρνηση και θα το θεωρήσω ανικανότητα και όχι αδιαφορία. Υπάρχει κίνδυνος και τότε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος;», ανέφερε ο δήμαρχος στην εκπομπή του Alpha, τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Έχω επικοινωνήσει 500 φορές με τους αρμόδιους. Λένε εδώ και δύο μήνες ότι προσπαθούν να βρουν λύση, αλλά μέχρι να τη βρουν θα έχει γίνει ατύχημα. Περίπου 200 άνθρωποι είναι πεταμένοι στον δρόμο, ανάμεσά τους και παιδιά. Και έρχονται και καινούριου. Υπάρχει έγκυος γυναίκα, ιατρική περίθαλψη δεν υπάρχει. Είχαμε δύο αγροτικούς γιατρούς, δήλωσαν αδυναμία λόγω υπερκόπωσης και έφυγαν»,  επεσήμανε σαφώς εκνευρισμένος και αγανακτισμένος ο κ. Παπακαλοδούκας, περιγράφοντας την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν.

Ο δήμαρχος της Σύμης περιέγραψε την αδυναμία του νησιού να αναταπεξέλθει στην καθημερινή πίεση και να παρέχει έστω και τις στοιχειώδης υπηρεσίες στους δεκάδες μετανάστες που εισέρχονται παράνομα , σε καθημερινή βάση. Προειδοποίησε ότι τίθεται θέμα υγιεινής και ασφάλειας του νησιού. «Ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πριν τις εκλογές πέρασαν όλοι από εδώ. Μετά τις εκλογές χάθηκε η ευαισθητοποίηση. Οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν τα στοιχειώδη, όπως τουαλέτες ή σίτιση» .

«Κάνουν την ανάγκη τους εκεί που κοιμούνται ή σε σακούλες και τις πετάνε στη θάλασσα. Υπάρχει σίτιση μόνο για τους 70 ανθρώπους που βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα, οι υπόλοιποι ζουν από τις δωρεές των εστιατόρων και των επιχειρηματιών. Αλλά πλέον κι εκείνοι αδυνατούν να ταΐσουν τόσο κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice