Απάντηση του πρώην Δημάρχου Γ. Μαυρομάτη στον Δήμαρχο Θερμαϊκού για το θέμα των ρεμάτων

Στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες τον εισαγγελέα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2016, απάντησε σήμερα, για το θέμα των ρεμάτων, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Γιάννης Μαυρομάτης.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι οι δηλώσεις του κ. Τσαμασλή έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους και τόνισε: «η μελέτη για τα ρέματα της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού είχε σταματήσει από το 2008, όμως η δική μας διοίκηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, την ωρίμασε με έναν προϋπολογισμό κατασκευής έργου 7.200.000 ευρώ προκειμένου να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά την Αγία Τριάδα, τους Νέους Επιβάτες και την Περαία.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έχει δεσμευτεί μαζί με τη διαχειριστική αρχή να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο. Το εμπόδιο αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις από την Κτηματική Υπηρεσία». Ο κ. Μαυρομάτης διευκρίνισε, παράλληλα, ότι «με έξοδα του Δήμου Θερμαϊκού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και τώρα φτάνουμε στο τελικό στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι στο ρέμα της Μηχανιώνας, που δεν συμπεριλαμβάνεται στα προηγούμενα ρέματα της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού, «είναι εγκατεστημένος εργολάβος σε έργο προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, που εκτός από το ρέμα περιλαμβάνει και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο συγκεκριμένο σημείο». Το έργο αυτό, όπως είπε, χρηματοδοτείται με κονδύλια του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ
Σχολιάστε