OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αμπατζόγλου: “Μία σπουδαία ημέρα για τους Μαρουσιώτες – Αίσιο τέλος για εκκρεμότητες 15 ετών”

Κατά τη 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων  (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), σχετικά με το “Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου «Πρώην Ολυμπιακό Χωριό Τύπου» στο Δήμο Αμαρουσίου ΠΕ Αττικής”, η οποία είναι σταθμός για την τακτοποίηση μίας τεράστιας εκκρεμότητας για το Μαρούσι, που αφορά σε οικονομική οφειλή 27 εκ. ευρώ και σε διευθέτηση έκτασης 25 στρεμμάτων.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα βασικά σημεία της απόφασης σύμφωνα με τα οποία:

 

  • Απαλλάσσεται ο Δήμος και οι πολίτες του Αμαρουσίου από δανειακή οφειλή ύψους 27 εκ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα. 
  • Περιέρχεται στην οριστική κυριότητα του Δήμου το ακίνητο της ΕΤΕΒΑ (Π.Ε. Αγίου Θωμά), ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου κι αναψυχής και τακτοποιούνται χωροταξικές εκκρεμότητες  των ιδιοκτητών της περιοχής.

 

Ειδικότερα για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε:

«Ένα βάρος νομικό, οικονομικό και χωροταξικό 15 ετών, τακτοποιείται μέσω μίας απόφασης επωφελούς, που αφαιρεί από τις πλάτες του Μαρουσιώτικου λαού μία κολοσσιαία οφειλή και αποδίδει επιπλέον ένα κοινόχρηστο χώρο -πράσινου, ανάσα μέσα σε ένα βαριά δομημένο οικιστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ, για την πολεοδομική «τακτοποίηση» της ευρύτερης περιοχής, προβλέπεται:

  1. Η ανάληψη ευθύνης της οφειλής ύψους 27.000.000 ευρώ του Δήμου Αμαρουσίου προς την Εθνική Τράπεζα, από την Lamda Ollympia Village A.E. για δάνειο που ελήφθη το 2003 από την τότε Δημοτική Αρχή (αρχικού ύψους  16.5 εκ. ευρώ που με τους τόκους έχει φτάσει σήμερα στο ύψος των 27 εκ.) , για την αγορά του ακινήτου ( γνωστό ως ακίνητο της πρώην ΕΤΕΒΑ) που βρίσκεται στην Π.Ε. Αγίου Θωμά,   πλησίον του ΟΑΚΑ.
  2. Η οριστική μεταβίβαση της κυριότητας του συγκεκριμένου  ακινήτου στο Δήμο Αμαρουσίου, την οποία μέχρι σήμερα είχε παρακρατήσει η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή της οφειλής του δανείου του Δήμου.
  3. Η δυνατότητα του Δήμου Αμαρουσίου  να αξιοποιήσει το ακίνητο ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου κι αναψυχής, προς όφελος των κατοίκων και δημοτών, αλλά και επισκεπτών, σε μια περιοχή που είναι σήμερα επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά. Σημειώνεται ότι η επανέγκριση του σχεδίου, δεν προβλέπει ούτε ένα τ.μ. επιπλέον δόμησης.
  4. Η αποπληρωμή από τη Lamda Ollympia Village A.E.  και όχι από το Δήμο Αμαρουσίου, της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση των ακινήτων των ιδιοκτητών, οι οποίοι είχαν ήδη στραφεί δικαστικά κατά του Δήμου, διεκδικώντας με αγωγές πάνω από 2.000.000 ευρώ.
  5. Η χρηματοδότηση από τη Lamda Ollympia Village A.E. όλων των έργων που είναι απαραίτητα στην περιοχή (όπως διανοίξεις δρόμων, διευθέτηση ρέματος, τοπικές παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης ,κλπ) , τα οποία θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν από πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν με την αυστηρή επίβλεψη του Δήμου Αμαρουσίου».

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της απόφασης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των Μαρουσιωτών».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice