OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ζορμπάς προς Σταθόπουλο: “ας προσπαθήσει τουλάχιστον να συγκρατηθεί, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής έχει μπροστά πολλές προκλήσεις και δεν χωράνε προσωπικές πικρίες και εμπάθειες”

Κόντρα μεταξύ νέου και απερχόμενου δημάρχου στην Αγία Παρασκευή με αφορμή την τέλεση της Ορκωμοσίας στην κεντρική πλατεία της Πόλης

Με ανακοίνωση του ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς σχολιάζει την στάση του προκατόχου του Γιάννη Σταθόπουλου ,να διαφωνήσει σε ένα ζήτημα που αποτελεί “γιορτή” , όπως αναφέρει των δημοκρατικών διαδικασιών.Τον καλεί σε αυτοσυγκράτηση μιας και όπως λέει έχουν μπροστά προκλήσεις και τέτοιου είδους εμπάθειες δεν χωράνε.

Η δήλωση Ζορμπά αναφέρει:

“Εκπλήσσομαι με την ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, αν και δεν θα έπρεπε γνωρίζοντας την τακτική του. Όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τον έχω ενημερώσει εγώ προσωπικά έγκαιρα και δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση. Όπως έχουν ενημερωθεί και άλλοι αρχηγοί παρατάξεων. Το θέμα το γνωρίζει και το Τμήμα Δημοτικών Οργάνων που θα στείλει την πρόσκληση. Η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια “γιορτή” των δημοκρατικών διαδικασιών και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι “κομματική φιέστα” όπως την αποκαλεί, ίσως κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού θα προσκληθούν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων της εκλογικής μας περιφέρειας.
Πέρα από αυτό, ο κ. Σταθόπουλος προσβάλλει και τους πολίτες όταν αποκαλεί “χειροκροτητές” αυτούς τους ίδιους που τους παρακαλούσε να τον ψηφίσουν.
Δεν ξέρω γιατί βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις ο κ. Σταθόπουλος. Ας ρωτήσει κι ας απαντήσει στον εαυτό του. Ας προσπαθήσει τουλάχιστον να συγκρατηθεί, ο Δήμος έχει μπροστά πολλές προκλήσεις και δεν χωράνε προσωπικές πικρίες και εμπάθειες.”

Αφορμή για την αντίδραση του νέου δημάρχου Αγίας Παρασκευής στάθηκε η παρακάτω ανακοίνωση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου που άφησε βαριές αιχμές για τον τρόπο τέλεσης της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Με προσεκτικό και πολιτισμένο θα έλεγα τρόπο,δημοσιοποίησα την Πέμπτη 22/8,τη διαφωνία μας για την πρόθεση του Β. Ζορμπά να τελεστεί η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κεντρική Πλατεία και ενημέρωσα ότι δεν είχε επικοινωνήσει με κανένα εκ των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων μέχρι πολύ πρόσφατα. Πρότεινα μάλιστα,αν δεν «μας χωράει» η αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου (που σε όλες και τις έντεκα μέχρι τώρα,από τη μεταπολίτευση,ορκωμοσίες ήταν επαρκής) ως εναλλακτική λύση το εξαιρετικό αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου(πρ. Μπαρμπικα). Ο Β. Ζορμπάς με τον γνωστό αγενή του τρόπο ισχυρίζεται ότι μας είχε ενημερώσει. ΔΙΑΨΕΥΔΩ  ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ.ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.Δεν επιθυμεί,δεν επεδίωξε και δεν επιδιώκει κανενός είδους συναίνεση και συνεννόηση. Και αυτό θα αποβεί εις βάρος της πόλης μας. ΥΓ: Οι Δήμοι Αμαρουσίου,Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου και η μεγάλη πλειοψηφία όλων των υπολοίπων κάνουν την ορκωμοσία στα Δημαρχεία η σε κλειστούς χώρους των Δήμων τους.”

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice