OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Θωμαή Μενδρινού: η ομαδική μας προσπάθεια στήριξε την ιστορική Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Σύρου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της επετείου των 150 χρόνων από τη δημιουργία της ιστορικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
Η Φιλαρμονική μας αυτά τα χρόνια πέρασε μεγάλη κρίση στη λειτουργία της, λόγω της ελλιπούς στελέχωσής της από μόνιμο προσωπικό, καθώς το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια «πάγωσε» τις προσλήψεις. Μπροστά σε αυτή τη δοκιμασία, ως Τμήμα Πολιτισμού, είχαμε δίπλα μας ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και κυρίως τη Φιλαρμονική, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά της στην πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου.


Νιώθω έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική, διότι μέσω της συνεργασίας μας καταφέραμε να ξεπεράσουμε – εν μέρει τουλάχιστον – σημαντικά προβλήματα ως προς τη λειτουργία της Φιλαρμονικής και κυρίως ως προς τη διεξαγωγή των μαθημάτων, που ήταν και ο πρωταρχικός μας στόχος.
Σε αυτή την προσπάθεια, εδώ και τέσσερα συνεχή έτη, πολύτιμη και καθοριστική ήταν η συμπαράσταση της κας Δέσποινας Παρασκευαΐδου μέσω ευγενικών χορηγιών προς τον Δήμο μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως είχε αναλάβει την πληρωμή του Αρχιμουσικού για το έτος 2016-2017, την αγορά πιάνου, βάσης και ηχείων για τις ανάγκες της Φιλαρμονικής και πρόσφατα την αγορά μουσικών οργάνων, τα οποία είναι αναγκαία για τα μέλη της Φιλαρμονικής μας, διότι η συμμετοχή χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται. Η τελευταία χορηγία των 5.000 ευρώ της 20 ης Αυγούστου 2019 θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου της Φιλαρμονικής μας. Τα μουσικά όργανα θα έρθουν στην κυριότητα του Δήμου μέσω του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Η συμβολή της κας Δέσποινας Παρασκευαΐδου, ειδικά στη Φιλαρμονική του Δήμου μας, και γενικότερα στον Πολιτισμό του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια είναι αξιέπαινη και αποτελεί παράδειγμα
προσφοράς και ανιδιοτέλειας.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά την Αρχιμουσικό Αλίς Λαμπάρς και τους μουσικούς για την αγάπη και αφοσίωση τους, διότι αναβαθμίζουν συνεχώς με τη σκληρή δουλειά και την αγάπη τους τόσο το καλλιτεχνικό επίπεδο της ιστορικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας όσο και την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Θωμαή Μενδρινού

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice