OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στην ίδρυση Επιχείρησης Ύδρευσης-Άρδευσης και Αποχέτευσης προχωράει ο Δήμος Αποκορώνου

Στην ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Άρδευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑ) προχωράει ο Δήμος Αποκορώνου, προκειμένου -όπως αναφέρει η εισήγηση του δημάρχου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη- «να αντιμετωπισθούν με λειτουργικό τρόπο τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού και των δικτύων αποχέτευσης». Ως έδρα της επιχείρησης προτείνεται ο Βάμος.

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, «η ίδρυση και η λειτουργία ΔΕΥΑΑ προβλέπεται από τον Ν. 1069/1980, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Οι ΔΕΥΑΑ  είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), με κοινωφελή – μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που σκοπό έχει την μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία δικτύων ύδρευσης-άρδευσης και αποχέτευσης, ακαθάρτων και ομβρίων. Επίσης, οι ΔΕΥΑΑ, βάσει του ιδρυτικού νόμου, μπορούν να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως τη συγκέντρωση, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων, όπως ορίζει ο ιδρυτικός νόμος».

Ο δήμαρχος Αποκορώνου προτείνει την ανάθεση -σε ειδικό γραφείο- της σύνταξης οικονομοτεχνικής μελέτης, απαραίτητης για την υλοποίηση της ίδρυσης της επιχείρησης και τη σύνταξη του καταστατικού της.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice