OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια – Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη

Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα – Λόγω των συνθηκών δεν μπορούν να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα – Οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Ψαχνά -Εκκενώνεται και ο οικισμός Σταυρός.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια το πρωί της Τρίτης, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στο χωριό Μακρυμάλλη που είναι το τελευταίο πριν τα Ψαχνά. Η άνιση μάχη των πυροσβεστών, των αστυνομικών, των εθελοντών και των κατοίκων βρίσκει απέναντί της φλόγες πάνω από 20 μέτρα καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση. Οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια στο χωριό Κοντοδεσπότι το οποίο έχει εκκενωθεί, με ελάχιστους κατοίκους να αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε με δραματικό τρόπο τις στιγμές. «Ήταν σαν κόλαση» είπε μιλώντας στο OPEN. Η εντολή της αστυνομίας ήταν ο κόσμος να φύγει χωρίς καν να πάρει τίποτα από τα σπίτια τους. Οι εικόνες με τους ηλικιωμένους ανθρώπους να απομακρύνονται είναι συγκλονιστικές. Κάποιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως αναγκάζονταν να αφήσουν τα σπίτια τους να κινδυνεύουν από τη φωτιά.

Η Εύβοια έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice