Πύργος σκουπιδιών και ανίκανων…μέχρι πότε;

Δεν έχει τελειωμό το χάλι στην πρωτεύουσα της Ηλείας.

Το σκουπιδαριό αποτελεί και πάλι μέρος της καθημερινότητας.Εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον η πόλη έχει επανέλθει στους γνωστούς ρυθμούς της υγειονομικής βόμβας με τα απορρίμματα να συγκεντρώνονται να εκθέτονται  σαν μουσειακό έκθεμα στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Στην σημερινή εικόνα βλέπουμε την μια από τις εισόδους της πόλης να έχει μετατραπεί σε υπαίθρια χωματερή, με τα σκουπίδια να πνίγουν σπίτια και να καταλαμβάνουν μέρος του οδικού δικτύου.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση σε πολλά σημεία και γειτονιές της πόλης αλλά και στο παραλιακό μέτωπο όπου οι οικισμοί Σπιάτζας και Κατακόλου έχουν πνιγεί στο σκουπίδι.

Σε εμφανές σημείο στον παράπλευρο δρόμο της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών μια ακόμη εστία μόλυνσης.

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων καθημερινά ξεχειλίζει ,αλλά αυτό δεν αγγίζει την ανύπαρκτη δημοτική αρχή που εμφανίζει εδώ και καιρό σημεία διάλυσης και αποσύνθεσης να ενεργοποιήσει το μηχανισμό καθαριότητα ς, που προφανώς κια βρίσκεται εν υπνώσει. Αλλιώς δεν εξηγείτε ότι επέστρεψαν οι μέρες προ του 2017 … από 1η Σεπτέμβρη αναλαμβάνει νεα δημοτική αρχή με τον καρδιολόγο Τάκη Αντωνακόπουλο και θα περιμένουμε να δούμε αν θα ανατάξει την υπό έμφραγμα υπηρεσία καθαριότητας.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον δημοσιογράφο της Αυγής Πύργου κ. Αντρέα Καπογιάννη.
Σχολιάστε