OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Ηπείρου: Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο προς τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσας

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας, προς αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών τους, γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου με την πλήρη ανακατασκευή του οδικού δικτύου, προκειμένου να αρθεί η ουσιαστική συγκοινωνιακή απομόνωσή της.

Συγκεκριμένα με απόφαση που έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ) για την εκτεταμένη βελτίωση της επαρχιακής οδού προς τον Αμάραντο, με προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα αναδείχτηκε ανάδοχος και για ένα ακόμη τμήμα της συγκεκριμένης οδού, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
«Μέρα με την ημέρα κάνουμε πράξη το σχεδιασμό μας για ανάδειξη και συνολική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες υπάρχουν ιαματικά λουτρά, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα. Πρόκειται για έναν πλούτο, που θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από το χέρι μας, προκειμένου να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη ιαματικών λουτρών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Επίσης στη χθεσινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ) και για το έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα 4η Επαρχιακή οδός – Αχερουσία – Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου-Νεράιδας και ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση με την Τ.Κ. Εκκλησιές» Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 130.000€.

Εκτός αυτών η Ο.Ε.: Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

 «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ. Κόνιτσας Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 496.200€.
 «Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 300.000 €.
 «Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη» (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων» προϋπολογισμού 200.000 €.
 «Διαγραμμίσεις -Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 160.000 €.

Τέλος συγκροτήθηκαν οι επιτροπές διαγωνισμών για τα έργα της Π.Ε. Άρτας:

 «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 270.000 €.
 «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 €.
 Άρτας «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 129.000 €.
 «Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 € .

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice