OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ορκωμοσία με πολιτικό μήνυμα για την Ολυμπία Οδό στην Ήλιδα

Ορκίστηκαν χθες ο νέος δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου.Με πολιτικό μήνυμα επέλεξε να ξεκινήσει ο Γιάννης Λυμπέρης.

 

Το μεγάλο έργο της Ολυμπίας Οδού και η άμεση υλοποίησή του να είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψης αποφάσεων όλων των νέων δημοτικών συμβουλίων του νομού κατά τις πρώτες τους συνεδριάζεις, ζήτησε ο νέος δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης κατά την χθεσινοβραδινή τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λυμπέρης έδωσε πολιτική διάσταση στην τελετή επιλέγοντας το έργο που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την ασφάλεια τους, μνημονεύοντας τον νέο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που έθεσε πρόσφατα αυτή την πρόταση, να είναι δηλαδή μονοθεματικές οι πρώτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Ηλείας. «Αιδώς Ηλείοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης «εάν επιτρέψουμε άλλη αναβολή. Όχι άλλα θύματα, όχι άλλοι νεκροί…».

 

 

Παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, η ορκωμοσία τελέστηκε υπό τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανός. Ο κ. Γερμανός συνεχάρη τον κ. Λυμπέρη για την ανάληψη της δημαρχίας λέγοντας: «προσευχόμαστε για σένα και για όλους τους συμβούλους. Έχεις μάθει να θεραπεύεις τους ανθρώπους και τις καταστάσεις τους και ελπίζω ότι θα συνεχίσεις το έργο στην περιοχή μας»

«Όλοι μαζί για το καλό του τόπου»

Συγκινημένος στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης μίλησε αρχικά για την επιλογή του χώρου τέλεσης της ορκωμοσίας, επισημαίνοντας ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται το Δημοτικό Θέατρο, και η γύρω περιοχή συμβολίζουν την ίδια την πόλη, την ιστορία της, από το σταφιδικό και την λειτουργία των αποθηκών του ΑΣΟ και την λειτουργία φυλακών μετέπειτα.

«Μέσα από το διάβα του χρόνου καταλήξαμε σε ένα δημοτικό θέατρο. Να απελευθερώσουμε τις ιδέες που φυλακίστηκαν τον περασμένο αιώνα», είπε χαρακτηριστικά. Στάθηκε, στην σημαντική, όπως την χαρακτήρισε συμβολή του βουλευτή της ΝΔ Ηλείας Κώστα Τζαβάρα στην δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου, μιας και επί υπουργίας του στο Πολιτισμού υπεγράφη από τον ίδιο η δημοπράτηση του έργου.

«Βάλτε βέτο για την Ολυμπία Οδό…»

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές, τους προέτρεψε εάν χρειαστεί να ασκήσουν βέτο για την άμεση απεμπλοκή του θέματος της Ολυμπίας Οδού, για να «προχωρήσει» η υλοποίησή του.

«Η σημερινή εποχή έχει απαιτήσεις. Ο πολύπαθος δρόμος της Ολυμπίας Οδού, που δεν περιλαμβάνει την Ολυμπία, να μην έχει άλλη αναβολή. «Αιδώς Ηλείοι» εάν επιτρέψουμε άλλη αναβολή. Όχι άλλα θύματα. Όχι άλλοι νεκροί. Να βάλετε βέτο ότι ο δρόμος πρέπει να ξεκινήσει. Όλοι μαζί, λοιπόν, να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου, για το καλό των παιδιών μας. Όλοι μαζί, το δημοτικό συμβούλιο, θα συνεχίσουμε για το καλό του τόπου», κατέληξε ο νέος δήμαρχος Ήλιδας.

Μεταξύ άλλων στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ λίγο αργότερα κατέφθανε από την Αθήνα η βουλευτής της ΝΔ Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, οι νέοι δήμαρχοι Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Πηνειού, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδρέας Μαρίνος, Κώστας Αλεξανδρόπουλος και Σάκης Μπαλιούκος αντίστοιχα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης Αγιομυργιαννάκης και Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο εκδότης της εφ. «Πατρίς» Λεωνίδας Βαρουξής κ.α.

Πηγή patrisnews

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice