OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ορκίστηκε η νέα διοίκηση του Δήμου Βόλβης- Καλύτερη ποιότητα ζωής ,το στοίχημα Λιάμα

Ορκίστηκε η νέα διοίκηση του Δήμου Βόλβης

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Σταυρού πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων  

Η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής σε όλους τους πολίτες του δήμου Βόλβης, είναι ο στόχος της νέας θητείας, που έθεσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, κατά τη διάρκεια της Τελετής Ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.
Μπροστά στους δημότες οι οποίοι είχαν κατακλύσει τις κερκίδες του ανοικτού αμφιθεάτρου Σταυρού, οι 144 δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που προέκυψαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, έδωσαν όρκο της πιστής τήρησης των καθηκόντων τους.


Ο δήμαρχος Βόλβης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να ανταποκριθεί στην μεγάλη εμπιστοσύνη των δημοτών που την επανεξέλεξαν, με σκληρή δουλειά και αποτελέσματα.
«Σε μια περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Λιάμας, «που η πατρίδα μας αρχίζει να ανεβαίνει, έπειτα από χρόνια ταπείνωσης, ο δήμος Βόλβης θα ακολουθήσει τις εξελίξεις. Θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί, να φροντίζει για την καθημερινότητα, για τα σχολεία, για τον πολιτισμό, για νέες θέσεις εργασίας. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίσει με συνέπεια, να λειτουργεί με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, να ενισχύει τον εθελοντισμό, να βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Προτρέπω όλους εσάς, τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να εργαστείτε ως σύνολο και για το σύνολο».


Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Λιάμας, το νέο δημοτικό συμβούλιο και τα νέα κοινοτικά συμβούλια, στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από νέα πρόσωπα, δίνοντας εικόνα ελπίδας για το ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετέχουν στα κοινά, συμπληρώνοντας ότι: «αυτή την ελπίδα δεσμευόμαστε ότι δεν θα την προδώσουμε». Κλείνοντας ο δήμαρχος Βόλβης, κάλεσε τους νέους συμβούλους να υπηρετήσουν με ζήλο και αυταπάρνηση τους πολίτες, συνεργαζόμενοι για το κοινό καλό, μπροστά στη συμβολική εικόνα του γεμάτου αμφιθέατρου, που αποτελούσε τόπο δημοκρατικής έκφρασης της αρχαίας Ελλάδας, αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων των παρισταμένων.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Βόλβης για την πολύπλευρη προσφορά του, και τον κάλεσε μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγμένους συμβούλους, να διακονήσουν τον λαό κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης κ.κ. Δημήτρης Στοΐτσας, Βάσω Πολυζωίδου και Ιωάννης Βαλερής. 


Η ορκωμοσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, και των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Βόλβης, έγινε από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο, παρουσία εκπροσώπων των Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, και Σερρών και Νιγρίτης. Μετά τον καθιερωμένο θρησκευτικό και πολιτικό όρκο, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας.
Μετά το τέλος της ορκωμοσίας ακολούθησε συναυλία που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, με την Μαρία Κουβακλή να ερμηνεύει ένα μεγάλο ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών, μπροστά σε πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, το νέο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης θα εκλέξει το προεδρείο του, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice