Ορκίστηκε η δημοτική αρχή στη Δυτική Αχαΐα – Σπ. Μυλωνάς: «Να αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας, την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής  που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα.

O νέος δήμαρχος  Σπύρος Μυλωνάς, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων έδωσαν τον όρκο για να υπηρετήσουν του πολίτες του Δήμου για την τετραετία 2019-2023.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς αναφέρθηκε στο στίγμα της νέας διοίκησης και τόνισε:

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους συνδημότες μας, σε όλο το λαό της δυτικής Αχαΐας και να σας πω ότι σήμερα δώσαμε όρκο στον Θεό και στην συνείδηση μας  να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να υπακούμε  στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουμε  τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έτσι θα πορευτούμε. Με αυτές τις δεσμεύσεις θα πολιτευθούμε. Θα αγωνιστούμε για το καλό των πολλών. Σε αυτό τον αγώνα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, θα συγκρουστούμε με καθεστηκυίες καταστάσεις, με κακές πρακτικές και νοοτροπίες. Τα κακώς κείμενα για να διορθωθούν απαιτούν την συμμετοχή όλων μας. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι μας να δηλώσουμε την απόφαση μας να βάλουμε το όφελος των πολλών πάνω από το προσωπικό μας όφελος! Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για να αλλάξει ο τόπος μας και να  γίνει καλύτερος πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι! Η άποψη να αλλάξουν πρώτα οι άλλοι και μετά να αλλάξω και εγώ είναι μια καταστροφική άποψη!

Το μήνυμα που έστειλε στις εκλογές και στέλνει καθημερινά ο λαός της δυτικής Αχαΐας είναι συγκεκριμένο! Αντιμετώπιση των άμεσων και έντονων  καθημερινών του προβλημάτων! Αλλαγή της πολιτείας μας ως δημοτικοί άρχοντες! Να πολιτευθούμε με αρχές και αξίες, ταπεινότητα και σεβασμό! Με συναίσθηση του βάρους, της ευθύνης και της αξίας των αξιωμάτων που ο λαός μας έδωσε! Θα πρέπει με την λειτουργία μας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, να ενδυναμώσουμε  με το παράδειγμα μας τον θεσμικό μας ρόλο και να βάλουμε τον τόπο μας σε τροχιά οικονομικής  και πολιτιστικής ανάτασης».

Μιλώντας στο otavoice.gr ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Λαρίσου Βασίλης Γκοτσόπουλος τόνισε ότι γίνεται ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ , για τον Δήμος Δυτικής Αχαίας.

«Οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές αλλά και στις επαφές που έχουμε μαζί τους καθημερινά στην συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στον δήμο μας με πρόσθεση κι όχι με αφαίρεση, με πολλαπλασιασμό κι όχι με διαίρεση, με συνεργασίες κι όχι με αποκλεισμούς.

Συναισθανόμενος αυτή την πάνδημη λαϊκή επιταγή ο νέος μας Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς συγκροτεί και θα παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία ένα ενωτικό και ιδιαίτερα δυναμικό δημοτικό σχήμα με ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις.

Οι αρχές πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε την πολιτική μας δράση είναι ότι το κοινωνικό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, η συλλογική δράση, η διαφάνεια και οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες και ζητάμε την βοήθεια, την στήριξη και τον ενδιαφέρον τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν ότι, επιτέλους, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, πρέπει να βρει τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή, να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ουραγός τους.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι ένας δήμος με ιδιαίτερη δυναμική και με μοναδικά στοιχεία που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί. Ο περιβαλλοντικός, πολιτιστικός και φυσικός πλούτος της περιοχής, τα σημεία του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι οικονομικές δραστηριότητες, που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθορίζουν τη στόχευση που πρέπει να έχει ο δήμος μας για να κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ και να αποκτήσει μια ορατή προοπτική.

Με παραγωγή πολιτικής, με ευρείες συναινέσεις για τα σημαντικά του θέματα, με νέες, σύγχρονες, καινοτόμες και εφαρμόσιμες ιδέες που θα άρουν τα αδιέξοδα και θα δώσουν ώθηση στο δήμο.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια μεγάλη δυναμική κοινωνική συμμαχία. Μια συμμαχία που θα ωθήσει και θα απελευθερώσει όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου και θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.

Απαιτείται μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με σχέδιο, ξεκάθαρες και σαφείς πολιτικές, που θα έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο, τον σεβασμό στον πολίτη, την ισοτιμία, τη διαφάνεια, την ποιότητα ζωής, τη συμμετοχικότητα, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και το περιβάλλον.

Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με ανθρώπους που θα προτάσσουν το “συμφέρον του τόπου” και όχι το δικό τους, που θα αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δήμου και πολιτών, που θα παράγουν τοπικές πολιτικές για την επίλυση των προβλημάτων κι όχι στείρα διαχείριση που τα διαιωνίζει και τα διογκώνει, που θα φέρουν μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, που θα επιλύουν προβλήματα και δε θα δημιουργούν πρόσθετα.

Ανθρώπους που τα “αυτονόητα” θα τα θεωρούν αυτονόητα, που θα αποδώσουν και θα εφαρμόσουν την ορθή σημασία λέξεων και εννοιών. Ανθρώπους που αυτό που θα λένε θα το εννοούν και θα το πιστεύουν. Ανθρώπους που θα είναι αυθεντικοί, έντιμοι και ειλικρινείς.

Στην πορεία μας ως Δημοτική Αρχή δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα αλλά συνειδητές πολιτικές επιλογές. Επιλογές σύγκρουσης με το παλιό, με την ανευθυνότητα, με την αδράνεια, με την οπισθοδρόμηση, με τη διστακτικότητα, με τη διάλυση, με την αδυναμία, με όλα αυτά που μας κρατούν καθηλωμένους.

Στα χρόνια που έρχονται στοχεύουμε να πάμε τον τόπο μας ψηλά φτιάχνοντας το δικό μας “αποτύπωμα”. που θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας και προκοπής.

Η δημοτική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ώρες είναι η ευκαιρία για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ γιατί “ζούμε σ’ αυτό τον τόπο και μας νοιάζει”…»
Σχολιάστε