OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ορκίστηκε δήμαρχος Σπάρτης ο Πέτρος Δούκας

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Σπάρτης στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τον δήμαρχο Πέτρο Δούκα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων προέτρεψε να τείνουν πάντα ευήκοα ώτα προς τους πολίτες ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, τονίζοντας πως η πορεία των αυτοδιοικητικών πρέπει να είναι ζυμωμένη με την αγάπη και τη θυσία.

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε για υψηλούς στόχους, σκληρή δουλειά, εξωστρέφεια και αξιοποίηση κάθε πολίτη που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τοπική ανάπτυξη. Μίλησε με σεβασμό για την πορεία των κ.κ. Αργειτάκου, Βαλιώτη και Βουνάση στα αυτοδιοικητικά, λέγοντας ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία μαζί τους. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και στο ηθικό χρέος ανάδειξης του σπαρτιατικού μεγαλείου και του βυζαντινού Μυστρά, ενώ από την ομιλία του δεν έλειψαν και αμιγώς “καθημερινά” θέματα, όπως η καθαριότητα σε ολόκληρο τον δήμο και οι σχέσεις με τους ρομά.

Κλειδί στην επιτυχία της θητείας του, σύμφωνα με το laconialive.gr,  θεωρεί και τις συνεργασίες με τους υπόλοιπους δημάρχους της Λακωνίας, τον νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα -για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια, όπως και για τον κ. Ευστάθιο. Παράλληλα “έκλεισε το μάτι” στις Βρυξέλλες αφού έκανε λόγο για ευκαιρίες αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων, θέτοντας πάντως ως προϋπόθεση ανάπτυξης την εύρυθμη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Συντονισμός δράσεων για την τουριστική προβολή της ΠΕ Καστοριάς

otavoice

Χάρης Δούκας: «Να χτυπήσουμε το φαινόμενο του πολεοδομικού λαθρεπιβάτη»

otavoice

Στο έργο ανάπλασης του κόμβου Τζωράκη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο International Economy Fair Mostar 2024

otavoice

Βανδαλισμούς στο Δημοτικό Κοιμητήριο καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος

otavoice