Ο Δήμος Πατρέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε να απέχει από τις επίσημες εκδηλώσεις των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων – ΒΙΝΤΕΟ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αποφάσισε να μην συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Έτσι αποσύρει από την Οργανωτική Επιτροπή τον εκπρόσωπό της κ. Τάκη Πετρόπουλο σε μια συμβολική κίνηση  διαμαρτυρίας , επειδή  μετά από τους αγώνες δεν μένουν υποδομές στην πόλη.  Πρόκειται για μια σημαντική Διεθνή διοργάνωση και  ο Δήμος που την φιλοξενεί απέχει και αναμφίβολα γεννάται μεγάλο ζήτημα, καθώς ο οικοδεσπότης θα απουσιάζει από τις επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες θα έλθουν εκατοντάδες καλεσμένοι από 26 χώρες. Είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στη χώρα μας.

Για την εξέλιξη αυτή θα ενημερωθούν ο πρωθυπουργός , η ΔΕΜΑ και όλες οι εμπλεκόμενες αθλητικές ομοσπονδίες.

Ο δήμαρχος Πατρέων  κ. Κώστας Πελετίδης σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, υποστήριξε πως «δεν έχει άλλο τρόπο αντίδρασης και πίεσης από την αποχή». Η δημοτική αρχή, είπε χαρακτηριστικά, θα στηρίξει τους αγώνες στο αγωνιστικό επίπεδο και ώστε να πραγματοποιηθούν, ωστόσο δεν θα πατήσει το «πόδι της» δια εκπροσώπου της, σε επίσημες εκδηλώσεις (τελετές έναρξης / λήξης κλπ), όπου προφανώς θα παρευρεθούν και πολιτικά πρόσωπα.
Σχολιάστε