«Κερνάμε Ήπειρο» και «γιορτή σαρδέλας» από Περιφέρεια και Δήμο στην Πρέβεζα- «Τσίκνισε» χθες ο Αμβρακικός»

Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε  η έκθεση τοπικών προϊόντων «Κερνάμε Ήπειρο» που πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου  στην Πρέβεζα

Με την συγκεκριμένη έκθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή , δόθηκε η δυνατότητα στους Ηπειρώτες παραγωγούς να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο κοινό μέσα στην τουριστική περίοδο , ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκε  και η ηπειρωτική γαστρονομία. Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αυτό τον τομέα σαν περιφερειακή αρχή έχει τονίσει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μιας και αποτελεί σημαντικό πυλώνα της τοπικής ανάπτυξης της Ηπείρου.

Χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα όπως ελιές, λάδι, μέλι, βότανα, τσίπουρο, ούζο, θαλασσονοστιμιές , γαλακτομικά, γλυκά, ζυμαρικά κ.α.

Παράλληλα κορυφώθηκαν χθες  οι εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας για το φετινό καλοκαίρι, με την «Γιορτή της Σαρδέλας». Γεύσεις Αμβρακικού και μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας «αντάμωσαν»  σε ένα μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και έχει προϊστορία για περισσότερο από μισό αιώνα και αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το επάγγελμα των αλιέων, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

 

Το έδεσμα που κυριάρχησε «τσικνίζοντας» την πρωτεύουσα του Αμβρακικού ,ήταν σαρδέλα Αμβρακικού στα κάρβουνα από την Πρέβεζα που προσφέρθηκε άφθονα στους  πολυάριθμους συμμετέχοντες.

Το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας,  ο Χορευτικός Όμιλος “Πρέβεζα” καθώς και συγκροτήματα από την  Ζαχάρω και την Δράμα παρουσίασαν  χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε.
Σχολιάστε