Δήμος Φυλής: Με ευλάβεια και κατάνυξη η περιφορά της εικόνας του Αγίου Φανουρίου

Σε κλίμα κατάνυξης και με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου από τον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ζεφύρι, Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις του Παρεκκλησίου ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής του Αγίου, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, και συνεχίστηκαν ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 27 Αυγούστου, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που εψάλη το πρωί. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη πατέρα Τίτου Χρήστου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Φανουρίου συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, κληρικούς, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών.

Ο προϊστάμενος του ναού πατέρας Άγγελος Κανέλος ευχαρίστησε τους ιερείς, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τους πιστούς για την παρουσία τους, καθώς και τον Αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής και τη Δημοτική Αστυνομία για τη στήριξή τους στην εορταστική πανήγυρι.

Ακολούθως, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού υποδέχθηκε τους επισήμους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και τους πρόσφερε κεράσματα.
Σχολιάστε