Δήμος Άνδρου: Επιχείρησε η εξειδικευμένη ομάδα δυτών στην περιοχή του Σχοινιά – Σύντομα τα πορίσματα της έρευνας

Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου, σήμερα, 6 Αυγούστου, αφίχθη στο νησί μας κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, η εξειδικευμένη ομάδα δυτών, προκειμένου να πραγματοποιήσει χαρτογράφηση του βυθού και ογκομέτρηση των απορριμμάτων στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά, όπου είχε καταρρεύσει τμήμα της χωματερής τον Φεβρουάριο του 2011.

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο με εκτενή αναφορά στα ευρήματα της εθελοντικής ομάδας Aegean Rebreath στον βυθό, ο Δήμος Άνδρου προχώρησε στον σχεδιασμό της επιχείρησης με στόχο να επιλυθεί το σοβαρό αυτό θέμα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου και αφιλοκερδώς διέθεσε κλιμάκιο επαγγελματιών δυτών και το κατάλληλο καταδυτικό υλικό. Η ομάδα επιχείρησε από την παραλία του Χαλκολιμνιώνα και στο επόμενο διάστημα θα προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία που θα ρίξουν «φως» και θα βοηθήσουν στην ορθότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον ιδιώτη, ο οποίος προσέφερε το μηχανοκίνητο σκάφος του και εθελοντικά μετέφερε την καταδυτική ομάδα στην περιοχή.
Σχολιάστε