Αμπατζόγλου από Ακαδημία Πλάτωνος: «ευελπιστώ στη συνεργασία Αθήνας- Αμαρουσίου σε όλα τα επίπεδα»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε σήμερα  στην Ορκωμοσία της δημοτικής αρχής του δήμου Αθηναίων και ευελπιστεί όπως αναφέρει σε δήλωση του στην συνεργασία των δύο δήμων σε όλα τα επίπεδα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του αναφέρει:

«Παραβρέθηκα απόψε με πλήθος κόσμου στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο οποίο ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης. Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε ουσιαστικά και συμβολικά να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας.

Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλη.

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες από την πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή της Χώρας. Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρευρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επιλογής του σημείου ορκωμοσίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και αναφορά στο πνεύμα σύνθεσης και δημοκρατικής συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, αλλά και ιδιαίτερη αναφορά στο όνομα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη πατέρα του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.

Ευελπιστώ σε μια ιδιαίτερα θερμή συνεργασία μεταξύ των ιστορικών μας δήμων και στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας με το Δήμο Αθηναίων σε όλα τα επίπεδα !

Καλή Αρχή ! Ευχές καρδιάς για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία Κώστα Μπακογιάννη!»
Σχολιάστε