Τζιτζικώστας: «Το Φεστιβάλ Επταπυργίου δημιουργεί έναν πόλο τουριστικής έλξης και εξωστρέφειας»

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Φεστιβάλ Επταπυργίου, μιας νέας διοργάνωσης που ανέλαβε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φιλοδοξεί να γίνει ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα κηρύξει απόψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δημοσιοποίησε σχετικό video.

Σε αυτό ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι με το Φεστιβάλ Επταπυργίου η Περιφέρεια αναδεικνύει «το ιστορικό αυτό μνημείο του τόπου και προβάλλει την πολιτιστική της κληρονομιά, μέσα από εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερης αισθητικής» ενώ παράλληλα «δημιουργεί έναν πόλο τουριστικής έλξης και εξωστρέφειας». Καλεί, άλλωστε, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
-2 Ιουλίου. Μουσικοθεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» Felix Mendelssohn σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ
-9 Ιουλίου. Συναυλία «Μουσική του πάθους» Vienna Met Trio, με σολίστες από τη Συμφωνική της Βιέννης, Jazz-Blues-Aργεντίνικο Tango
-10, 12, 14, 16, 18 Ιουλίου. Όπερα «Cavalleria Rusticana» PietroMascagni, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ)
-17 Ιουλίου. Θεατρική παράσταση «Επταπύργιο – Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-1989», σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Β.Ελλάδας (ΚΘΒΕ)
-19 Ιουλίου Συναυλία «Νύχτα μαγικιά…» Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ΟΜΜΘ
-22 Ιουλίου. Βραδιά ποίησης και μουσικής «Ο Ελύτης Συναντά τον Eluard».
Σχολιάστε