Το tweet της Περιφέρειας Αττικής που δημιούργησε αλαλούμ για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική- Διαψεύδουν ΕΜΥ και ΓΓΠΠ

Στη διάψευση δημοσιευμάτων, που αναφέρουν ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, στην Ανατολική Αττική  (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), προχωρούν τόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ΕΜΚ, Ν. Κολυδάς διαβεβαιώνει ότι η κακοκαιρία έχει περάσει και προσθέτει: “Τα δημοσιεύματα για επιδείνωση του καιρού στην ΒΑ Αττική δεν ισχύουν τόσο από την μεριά της ΕΜΥ, όσο και από πλευράς της ΓΓΠΠ. Έχουμε διασταυρώσει τις πληροφορίες”.

Νωρίτερα η Περιφέρεια Αττικής μέσω ανακοίνωσης έκανε λόγο για έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα και συνέστησε λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Αυτή η ανακοίνωση δημιούργησε κλίμα ανησυχίας και τα δημοσιεύματα ( κάποιοι έτρεξαν να κερδίσουν δημοσιότητα) συσχέτισαν το φονικό μπουρίνι της Χαλκιδικής με την επερχόμενη κακοκαιρία στην Ανατολική Αττική.  Βέβαια γεννάται ζήτημα ποίοι πήραν την πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Αττικής να εκδώσουν μια τέτοια ανακοίνωση, όταν δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Σχολιάστε