Τέσσερις νέες παιδικές χαρές παρέδωσε προς χρήση ο Δήμος Φυλής

Τέσσερις ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές σε Άγιο Νικόλαο, Ζωφριά, Ζεφύρι και Φυλή ανακατασκεύασε και παρέδωσε προς χρήση των μικρών δημοτών και των συνοδών τους ο Δήμος Φυλής.

Οι ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα και περίφραξη , σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια και νέο φωτισμό. Τα έργα έγιναν με πόρους του Δήμου Φυλής και έχουν γνώμονα την ασφάλεια και ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς υπογραμμίζει πως η Δημοτική Αρχή έχει διαχρονικά αποδείξει πως ο άνθρωπος και ειδικότερα η νέα γενιά αποτελούν την πρώτη της προτεραιότητα.

«Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια δημιουργίας χώρων ελεύθερου παιγνιδιού για τα παιδιά. Θέλουμε να έχουν ασφαλείς και όμορφους χώρους. Θέλουμε να παιδιά μας χαρούμενα και χαμογελαστά και τους γονείς τους σίγουρους πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους . Είμαστε, με το έργο μας, αισθητά δίπλα τους στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στον αθλητισμό αλλά και μέσα από προγράμματα στήριξης της οικογένειας και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε ο Χρήστος Παππούς.

Συγκεκριμένα ανακατασκευάστηκαν η παιδική χαρά στον Άγιο Νικόλαο στην πλατεία Θεάτρου, η παιδική χαρά στη Ζωφριά στην πλατεία Βορεινού, η παιδική χαρά και το σκάμα στο Ζεφύρι στο Πάρκο Κώστας Λιάρος και παιδική χαρά στη θέση Λιβάδι στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας υπογραμμίζει σε δήλωσή του πως οι παρεμβάσεις, οι αναβαθμίσεις και τα έργα στις παιδικές χαρές είναι συνεχή και αδιάκοπα λόγω των φθορών που παρουσιάζονται από τη μεγάλη επισκεψιμότητα και όχι μόνο. «Ανακατασκευάσαμε και παραδώσαμε προς χρήση, τέσσερις νέες παιδικές χαρές. Σύντομα θα παραδοθούν ακόμα δύο και έπεται συνέχεια. Δημιουργούμε σε όλες τις γειτονιές μικρές οάσεις παιγνιδιού και ξεγνοιασιάς και τις παραδίδουμε στους πολίτες. Είναι χώροι που ανήκουν στα παιδιά και τους συνοδούς τους. Είναι η αυλή του σπιτιού τους γεμάτη ασφαλή και όμορφα παιγνίδια και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουν και να τη διατηρήσουν» υπογραμμίζει ο Θανάσης Σχίζας.

Ήδη οι νέες παιδικές χαρές είναι γεμάτες από χαρούμενες παιδικές φωνές καθώς αγκαλιάστηκαν από μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους.
Σχολιάστε