Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο Ιταλός Πρέσβης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Σημαντική  συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras, o οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Silvio Cabiddu, είχε χθες στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, μετά από αίτημα που εκδηλώθηκε από την ιταλική πλευρά.

Στη συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού  ενδιαφέροντος, επικεντρώνοντας  κυρίως στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων, στο πλαίσιο της ήδη καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Marras έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γενικότερα, τα οποία – ως ποιοτικοί προορισμοί – βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων Ιταλών τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε, επίσης και στην ανάπτυξη της Σύρου, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, την επαναδραστηριοποίηση του ναυπηγείου του Νεωρίου, καθώς και την ύπαρξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης απηύθυνε πρόσκληση στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να επισκεφθεί κι εκείνος με την σειρά του την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε ο κ. Λεονταρίτης.

Σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο κ. Marras θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του Νεωρίου.
Σχολιάστε