OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμαρχος Παλλήνης να καθαρίσει όλα τα οικόπεδα όπως ορίζει ο νόμος. Διορία από την παράταξη μας 10 ημερών»

Σύμφωνα με τον N.3852/10 άρθρο 94, παρ. 26, ο Δήμος Παλλήνης ήταν υποχρεωμένος να καθαρίσει τα δημοτικά οικόπεδα και να καλέσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών οικοπέδων, προκειμένου να προβούν στην αποψίλωση και αποκομιδή εντός 10 ημερών από την δημοσιοποίηση επιστολής που έπρεπε να αποστείλει. 

Στην περίπτωση λήξης της προθεσμίας, ο Δήμος όφειλε να προχωρήσει σε ενέργειες που ορίζονται από τον νόμο και τις κείμενες διατάξεις. 

Στον Δήμο Παλλήνης, για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόστηκε ο νόμος με αποτέλεσμα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους ακόμα και φίδια μέσα στους δρόμους του Γέρακα, ενώ τίθεται σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια των δημοτών σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Η μοναδική απόφαση για καθαρισμό οικοπέδου δημοσιοποιήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιούλιο μήνα, μετά από έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες των κατοίκων όπως ο ίδιος ομολογεί σε ανακοίνωση του στο επίσημο ιστότοπο του Δήμου (http://www.pallini.gr/posts/2428 )

Η δημοτική παράταξη «άλλη Πόλη», καλεί την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης όπως εφαρμόσει τον νόμο και προβεί στον καθαρισμό όλων των οικοπέδων του Δήμου. 

Η δημοτική παράταξη «άλλη Πόλη», καλεί την Δημοτική Αρχή να πάψει τα ψηφοθηρικά παιχνίδια σε βάρος των δημοτών και της ασφαλείας τους. 

Η δημοτική παράταξη, ορίζει προθεσμία 10 ημερών στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την αποστολή επιστολών σε όλους τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών οικοπέδων και τον καθαρισμό των δημοτικών, σε αντίθετη περίπτωση οι νομικοί σύμβουλοι της παράταξης θα προβούν στις αρμόζουσες κατά το νόμο ενέργειες όπως οφείλει, ως εκλεγμένη παράταξη προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice