Καταγγέλλει η Περιφερειακή Συμμαχία τις διαδικασίες στο ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ

Κανόνας πλέον οι προσκλήσεις του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ χωρίς θέματα ημερήσιας διάταξης – Καταγγέλλουμε την τακτική των αιφνιδιασμών και της προχειρότητας των θεμάτων που επιχειρούν να εισάγουν στις συνεδριάσεις
Συνάδελφοι,
Για μια ακόμη φορά η μειοψηφική πρόεδρος που ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις σε ένα διαπαραταξιακό Προεδρείο με απώτερο σκοπό την καλύτερη πορεία της Ομοσπονδίας, προσπαθεί να αποκρύψει τα θέματα που θα συζητηθούν στο ΔΣ και με τεχνάσματα να μας φέρει εξ απροόπτου για το επόμενο ΔΣ στις 24 Ιουλίου 2019 .
Αρκετές φορές από την προηγούμενη θητεία ακόμη, είχε τονισθεί από μέλη του τότε ΔΣ, ότι στην πρόσκληση θα πρέπει να αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναλυτικά, ώστε όλα τα μέλη του ΔΣ να μπορούν να προετοιμασθούν και να ενημερωθούν για τα θέματα που θα συζητηθούν.  Το ίδιο έγινε και σε αυτή την θητεία τόσο από την Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όσο και από άλλα μέλη του ΔΣ. Και αυτό μόλις στο προηγούμενο ΔΣ τον Ιούνιο .
Δυστυχώς όμως η πρόεδρος Πανουτσάκου Βέτα και επικεφαλής της παράταξης Ενωτική(?) Αγωνιστική Κίνηση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, συνεχίζει στο να κάνει αντιγραφή την ίδια πρόσκληση σε όλα τα ΔΣ αλλάζοντας μόνο την ημερομηνία . Έτσι κάθε φορά, μόνο η ίδια και η παράταξη της γνωρίζουν τα διάφορα θέματα που έρχονται προς συζήτηση, χωρίς οι άλλες παρατάξεις να γνωρίζουν τι θα συζητηθεί και να το μαθαίνουν την τελευταία στιγμή με την εισήγηση της προέδρου που πολλές φορές είναι τέτοια ώστε προσπαθεί να παρασύρει το σώμα σε παλαιοκομματικές τακτικές.
Επιπλέον, είχε συζητηθεί στο ΔΣ του Ιουνίου, λόγω των θερινών διακοπών, πριν την πρόσκληση για το επόμενο
ΔΣ να γίνει μια διερεύνηση πότε (περίπου) θα προγραμματιστεί το επόμενο ΔΣ. Ούτε αυτό έγινε.


Ως παράταξη καταγγέλλουμε την συμπεριφορά της προέδρου Πανουτσάκου Βέτας, που

1. Συνεχίζει να μην σέβεται τους συναδέλφους, και τις παρατάξεις καθώς χωρίς να έχει έρθει σε συνεννόηση
τουλάχιστον με τους επικεφαλής, ορίζει ΔΣ εν μέσω θέρους και αδειών χωρίς προηγούμενη συνεννόηση για την ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΣ. Θα πρέπει να γνωρίσει η πρόεδρος, ότι πολλά μέλη του ΔΣ τα οποία πηγαίνουν στην εργασία τους αυτό το διάστημα, αντικαθιστούν τους συνάδελφους οι οποίοι τελούν σε καλοκαιρινή άδεια. Θεωρούμε ότι, επειδή η πρόεδρος αποφάσισε 7 μέρες πριν να γίνει το ΔΣ, δεν είναι πρέπον να είμαστε αναγκασμένοι, να γυρίσουμε πίσω τους συνάδερφους που είναι σε άδεια και τους αντικαθιστούμε, ώστε να βρισκόμαστε στο ΔΣ. Η Παράταξη μας έχει ως σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνάδελφων και όχι την ταλαιπωρία τους.

2. Αποκρύπτει τα θέματα της συνεδρίασης συνεχίζοντας να αναγράφει στην πρόσκληση γενικότητες, έτσι
θέμα συζήτησης Ομοσπονδίας στο ΔΣ είναι τα ΔΙΑΦΟΡΑ, τα οποία γνωρίζει μόνο αυτή και η παράταξη της και
δεν τα γνωρίζουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Φυσικά ο απώτερος σκοπός της παράταξης της προέδρου  είναι
πλέον εμφανής και δεν μπορεί να τον αποκρύψει.
Συνάδελφοι,
για τους παραπάνω λόγους η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ, δεν θα συμμετάσχει την συγκεκριμένη συνεδρίαση
ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σταλινικές συμπεριφορές της προέδρου και για να υπερασπίσει το
δικαίωμα που έχουν οι συνάδελφοι μας που εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο και είναι η καλοκαιρινή άδεια διακοπών.
Σχολιάστε