OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η πλήρη αντίθεση:Υπογειοποίηση κάδων στην Αμαλιάδα, χωματερή σκουπιδιών ο Πύργος

Η πλήρης αντίθεση μέσα σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση.

Συνεργεία του δήμου Ήλιδας ξεκίνησαν εργασίες εκσκαφών στην πόλη της Αμαλιάδας προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

Όπως μας ενημερώνουν τα  συστήματα υπογειοποίησης θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία όπου οι υπάρχοντες κάδοι  υπερχειλίζουν με απορρίμματα έτσι ώστε να διαφυλαχθεί  η  δημόσια υγεία αλλά και η αισθητική της πόλης. ενώ θα λάβει τέλος το φαινόμενο όπου οι κάδοι… περιφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο.

Την ίδια ώρα μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα η πρωτεύουσα του νομού συνεχίζει να πνίγεται στο σκουπίδι , επιστρέφοντας μετά από μια σύντομη ανάπαυλα στην κανονικότητα, δηλαδή στην πόλη χωματερή.

Χιλιάδες τόνοι σαπίζουν μέσα στις αυλές των σπιτιών, δίπλα σε σχολικές μονάδες , σε κεντρικά σημεία και δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οργή αγανάκτηση και απογοήτευση.

Εδώ βλέπουμε η τεχνολογία δεν έφτασε , εκτράπει στην κατηφόρα των Χανακίων.

Δυο πόλεις  που διαχειρίζονται την ίδια κατάσταση με τα ίδια εργαλεία, που έχουν κοινό χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Μόνο που στη μια πόλη Αμαλιάδα φαίνεται να ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους και να σέβονται τους δημότες και στην άλλη πόλη τον Πύργο να διοικούνται από ανεπαρκείς και ανεύθυνους  που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή , αρκεί να κατέχουν την καρέκλα με τα παρελκόμενα της.

Την ώρα που δημοτική αρχή της Ήλιδας ( Αμαλιάδα) ανεβάζει τον πήχη υπηρεσιών , στην πρωτεύουσα ασχολούνται με open bus και βραβεύσεις.

Εδώ είναι που αποτυπώνεται η φράση ” οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά”. Εκτός και αν παίζονται άλλα παιχνίδια … που τα καλύπτει η οσμή των σκουπιδιών.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice