Έπνιξαν τα σκουπίδια την Αίγινα- Ευθύνεται η αύξηση του πληθυσμού λόγω τουρισμού απαντά η δημοτική αρχή

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο  έχει μετατραπεί η Αίγινα σύμφωνα με αναγνώστη του enikos.gr.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που  έστειλε ο αναγνώστης , οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ξεχειλίσει και οι σακούλες σκουπιδιών, ξερά κλαδιά και τα διάφορα πεταμένα αντικείμενα έχουν κατακλείσει τους δρόμους. Το πρόβλημα επιδεινώνεται αν αναλογιστούμε και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται με αποτέλεσμα οι οσμές που αναδύονται να δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Δημήτρη Μουρτζή ο οποίος υποστήριξε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού την τουριστική περίοδο και της ανεξέλεγκτης ρίψης καθώς δεν υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Επισήμανε επίσης ότι μόνο σήμερα έγινε αποκομιδή των σκουπιδιών από έξι απορριμματοφόρα.

Σχόλιο : Η απάντηση του δημάρχου Αίγινας ότι ευθύνεται η αύξηση του πληθυσμού λόγω τουρισμού , δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αλλά μια ένδειξη ολιγωρίας της δημοτικής αρχής. Ο Τουρισμός σε ένα νησί που αποτελεί προορισμό διακοπών φέρνει ανάπτυξη και έσοδα στα ταμεία του δήμου. Οφείλει λοιπόν η δημοτική αρχή να λαμβάνει μέτρα , ανταποδοτικά σε όσους επισκέπτονται την Αίγινα και να παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει. Αυτό ισχύει για κάθε τουριστικό προορισμό, που σέβεται τους επισκέπτες αλλά και τους δημότες του.
Σχολιάστε