OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βύρωνα: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο Βράχων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του

Τρεις σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και τη συγκέντρωση τροφίμων, διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα στις 14, 15 και 17 Ιουλίου στις 9 μμ, με είσοδο ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ με συνθέσεις τις πιανίστριας και συνθέτριας Έλενας Παυλέα και με τη χορηγία της Περιφέρεια Αττικής δύο θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Θεάτρου Βράχων 2019.

Η πρώτη παράσταση είναι από το μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, “Ελένη” σε  σκηνοθεσία – ερμηνεία: Βασίλης Παπαβασιλείου. Την Τετάρτη επίσης ο Μονόλογος “Αντριάντα”, σε κείμενο – σκηνοθεσία: Θανάση Παπαγεωργίου και ερμηνεία Εύας Καμινάρη. Το ρεσιτάλ διοργανώνεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο & τη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Βύρωνα με κεντρικό θέμα μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων ποιητών και μουσική για κινηματογράφο.

Ειδικότερα, και με τίτλο “Ποείν…Τοπίων…Ήχους” η συναυλία πραγματεύεται την πρωτότυπη μελοποίηση ποιημάτων, δυο πολύ αγαπητών Ελλήνων ποιητών, του Κωσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου. Μέρος της συναυλίας αποτελεί η μουσική για εικόνα από ταινίες τις οποίες έχει επενδύσει μουσικά η συνθέτρια, καθώς και μελοποιημένη ποίηση της ποιήτριας Βιολέττας Μαράντου Παυλέα, του ποιητή Δημοσθένη Δαββέτα και του στιχουργού Σίμου Οικονομίδη. Την Μουσική Διεύθυνση μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου ‘’Ιωάννα Συγκελάκη”, έχει αναλάβει ο μαέστρος, Παναγιώτης Βλάχος.

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice