Δήμος Πετρούπολης: Καμία σκέψη για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Σε συνέχεια της παράστασης διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής) που πραγματοποιήθηκε τέλη Απρίλη, την Τετάρτη 31 Ιούλη συνεδριάζει ξανά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΝΑ, προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής!

Η κατάσταση με τη χωματερή στη Φυλή έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους στη περιοχή που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της λειτουργία της στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Σε καμία περίπτωση λύση δεν πρέπει να είναι η δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων που προκαλούν σοβαρή επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.

Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας! Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα σχέδια τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλους τους φορείς της Δυτικής Αττικής, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για την διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε:
Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις
Σχολιάστε