Δήμος Παύλου Μελά: Νέος φυσικός χλοοτάπητας και άλλες εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Σταυρούπολης

Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Σταυρούπολης που γειτνιάζει με το Δημαρχείο Παύλου Μελά, μας … ξανασυστήνεται!

Ο αθλητικός χώρος της οδού Πεσόντων Ηρώων που αποτελεί εδώ και χρόνια έδρα του ιστορικού αθλητικού συλλόγου του Δήμου μας «Παύλος Μελάς» ήταν μέχρι πρότινος μαζί με το κλειστό Γυμναστήριο, το κλειστό της άρσης βαρών και δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, υπό την επίβλεψη του Ν.Π.Δ.Δ. «Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Διοίκησή του διεκδίκησαν και πέτυχαν την παραχώρηση κατά χρήση του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου του πρώην ΕΑΚ Σταυρούπολης για δύο χρόνια χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, κάτι που επικυρώθηκε   την 10η Απριλίου 2019 με την Νο 280/2019 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν δρομολογήθηκαν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις ώστε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου και ιδιαίτερα ο αγωνιστικός  χώρος που ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος στο σύνολο της έκτασης του χλοοτάπητα.

Έτσι από τα μέσα Ιουλίου 2019  ξεκίνησαν οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία και μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η συντήρηση του γηπέδου και η τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα νέας γενιάς Stadium CSI που θεωρείται ιδανική επιλογή για αγωνιστικούς χώρους γηπέδων ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν:

  • Συντήρηση και επισκευή του αρδευτικού συστήματος.
  • Ψεκασμός και απομάκρυνση του κατεστραμμένου χλοοτάπητα.
  • Απομάκρυνση ζιζανίων και όλων των φυτικών υπολειμμάτων από το βοτάνισμα εκτός γηπέδου.
  • Κατεργασία του εδάφους και ισοπέδωση ανωμαλιών με κυλίνδρισμα ώστε να επιδιορθωθούν οι ανωμαλίες του εδάφους και να αποκτήσει το ριζικό σύστημα καλύτερη επαφή με το έδαφος.
  • Επεξεργασία χώματος, προσθήκη εδαφοβελτιωτικών υλικών, υποδομή με ειδική συσκευασία νικόριζας.
  • Μεταφορά και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα νέας γενιάς (ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Ιουλίου).
  • Επίβλεψη χλοοτάπητα με συμβουλευτικές υπηρεσίες Γεωπόνου και συντήρηση αντλιοστασίων γηπέδων.

Η αναβάθμιση του γηπέδου – έδρα του Παύλου Μελά, έρχεται ως συνέχεια των αναπλάσεων στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, βόλει, τένις και τη δημιουργία νέων υπαίθριων χώρων άθλησης.

Βελτιωμένες και ασφαλείς ανοιχτές αθλητικές υποδομές  για τους αθλούμενους που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της πόλης μας.

Το ζητούμενο είναι να διαφυλάξουμε αυτούς τους πολύτιμους δημοτικούς χώρους και να τους προστατεύσουμε από τυχόν δολιοφθορές και ζημιές ασυνείδητων συμπολιτών μας.
Σχολιάστε