Δήμος Κηφισιάς: Ευρεία επιχείρηση αποκομιδής κλαδιών και ξερών χόρτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση αποκομιδής κλαδιών και ξερών χόρτων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς.

Πραγματοποιούνται καθημερινά περισσότερα από 30 δρομολόγια φορτηγών με κλαδιά και ξερά χόρτα και πάνω από 900 τον μήνα.

Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του Δήμου μας, πρώτος Δήμος στην Ελλάδα σε κηπαία απορρίμματα, κρίθηκε αναγκαία η ενισχυμένη αποκομιδή κλαδιών και ξερών χόρτων από ιδιώτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Η απόθεση τεράστιων ποσοτήτων κηπαίων στους δρόμους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο Δήμο μας. Την κατάσταση δυσχεραίνει επίσης, η μη τήρηση του Προγράμματος Αποκομιδής Κηπαίων, παρά τη διανομή σχετικών ενημερωτικών φυλλαδίων.

Οι ελεγκτές καθαριότητας προχωρούν στην επιβολή προστίμων σε όσους προβαίνουν σε αποδεδειγμένα παραπτώματα καθαριότητας. Η επιβολή προστίμων δεν έχει εισπρακτικό σκοπό αλλά στόχο να αντιληφθεί ο πολίτης την έννοια της ατομικής ευθύνης για το κοινό καλό.

24ώρες βάρδιες πραγματοποιεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς ενώ παράλληλα συνεχίζει τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις ξερών χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους.
Σχολιάστε