Αίτημα να κηρυχθεί σε έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Χαϊδαρίου λόγω του σεισμού

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Χαϊδαρίου, μετά  τον σεισμό που έγινε στις 19/7/2019 στην Δυτική Αττική, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος .

Αναλυτικά ο κ. Σελέκος στην επιστολή του σημειώνει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο σεισμός της 19ης Ιούλη 2019, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη μας.
Ήδη, έχουν καταγραφεί πάνω από 1.600 αιτήματα για έλεγχο σπιτιών και καταστημάτων, αριθμός που είναι πολλαπλάσιος, αν υπολογιστεί ότι κάποιες αιτήσεις αφορούν σε κτίρια ή πολυκατοικίες δεκάδων διαμερισμάτων.
Από τον μέχρι σήμερα έλεγχο σε 425 οικίες, που έχουν κάνει τα κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ (στελεχωμένα και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας), έχουν κριθεί ως ακατοίκητες 42 οικίες, ενώ και στα υπόλοιπα υπάρχουν ρωγμές στην τοιχοποιία και άλλες ζημιές, που είναι απαραίτητο να επισκευαστούν, προκειμένου να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον για όλους.
Ιδιαίτερα δε, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι , ασθενείς κλπ.
Όπως είναι αυτονόητο, με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο αριθμός των σοβαρά πληγέντων κατοικιών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.
Άρα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρεση στέγης και την αποκατάσταση των οικογενειών των σεισμοπλήκτων.
Επίσης, πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλά Σχολεία του Δήμου μας, σε Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Πολιτισμού.
Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέρθηκαν , επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται άμεση παρέμβαση προκειμένου να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ασφαλή κτίρια, ζητούμε να κηρυχθεί ο Δήμος Χαϊδαρίου σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
Να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα κάθε δυνατότητα υποστήριξης του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης, για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής της πόλης μας.»
Σχολιάστε