Αδειάζει η χωματερή της γραφειοκρατίας με τα καμμένα υλικά στο Μάτι

Η χωματερή με τα καμμένα υλικά στο Μάτι που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα της γραφειοκρατικής ασυνειδησίας του κράτους και της μετάθεσης ευθυνών και αρμοδιοτήτων , φαίνεται να παίρνει τέλος, μετά από την παρέμβαση της νέας κυβέρνησης.

«Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι,  72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού», αναφέρει άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

«O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις τη Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Β. Μπουρνούς το αισιόδοξο σενάριο είναι να έχουν μαζευτεί όλα τα καμένα σε 30 ημέρες και το πιο απαισιόδοξο σε 45 ημέρες , με προορισμό  εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας για καύσιμη ύλη.

Βέβαια το ερώτημα παραμένει γιατί άφησαν να συγκεντρωθεί αυτή η τεράστια ποσότητα μέσα στον οικισμό , μια βραδυφλεγής βόμβα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και δεν λειτούργησε το σύστημα να προωθούνται απευθείας στην τσιμεντοβιομηχανία. Η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου είναι απογοητευτική και δείχνει σε ποιο κράτος γραφειοκρατίας και αναποτελεσματικότητας ζούμε. Ακόμη και στα αυτονόητα , ακόμη και μετά από μια ανείπωτη τραγωδία το τέρας της γραφειοκρατίας βγήκε νικητής.
Σχολιάστε