Τατούλης: «Θα είμαι παρών απέναντι στην ανοίκεια συνεργασία Νίκα – Δέδε στην Πελοπόννησο»

Με μια σκληρή δήλωση ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταγγέλλει συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές που στόχο είχε να πλήξει τον ίδιο.

Στην ουσία αναφέρει μια υπόγεια συνεργασία στο δεύτερο γύρο και φωτογραφίζει ότι αυτό έγινε για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα κομματικά και προσωπικά. Η καταγγελία του για υπόγεια συνεργασία Νίκα – Δέδε είναι πολιτικά σημαντική και σίγουρα αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις. Με την αναφορά του ο Πέτρος Τατούλης ότι δεν θα αφήσω η Πελοπόννησος να γίνει λάφυρο κανενός προμηνύει μια καυτή περίοδο για την νέα περιφερειακή αρχή. Το περίεργο είναι ότι ο Πέτρος Τατούλης είχε κατηγορηθεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ότι συνεργάστηκε πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν και ο λόγος που θέλησε να στηρίξει μια άλλη υποψηφιότητα, όπως αυτή του εκλεγέντα Παναγιώτη Νίκα.

Η επίθεση Τατούλη σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνει ότι ουδέποτε συνεργάστηκε πολιτικά , αλλά ως Περιφερειάρχης λειτούργησε θεσμικά απέναντι στην κυβέρνηση.Αυτό το μήνυμα επιδιώκει να στείλει και να δείξει ότι η ήττα του δεν επήλθε με αυτοδιοικητικά κριτήρια αλλά ήταν αποτέλεσμα πολιτικών παιχνιδιών.

Στην δήλωση του Πέτρου Τατούλη αναφέρεται:

«Η υπόγεια προεκλογική συνεργασία του εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Παναγιώτη Νίκα και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Δέδε αποκαλύφθηκε πια, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν ορατό από την πρώτη στιγμή. Κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο η Πελοπόννησος έγινε θέατρο σκιών όσων είδαν τον τόπο μας ως ένα φτηνό τιμάριο εξουσίας.

Η ρητή διατύπωση του κ. Νίκα ότι αυτός και η ομάδα του επεξεργάζονται το σενάριο της συνεργασίας, δημόσια χθες από την Κόρινθο, δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για προβληματισμό. Έπεσαν οι μάσκες. Και τα κούφια προεκλογικά αφηγήματα περί κομματικής καθαρότητας κατέρρευσαν.

Σε αυτήν την επώδυνη διαδικασία ο λαός της Πελοποννήσου διχάστηκε.

Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους πολίτες, και τους μισούς που μας πίστεψαν και τους άλλους μισούς που επέλεξαν κάτι διαφορετικό. Και τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι παρών, προκειμένου η Πελοπόννησος να μην γίνει λάφυρο στα χέρια του ενός ή του άλλου. Αυτός ο αγώνας θα δοθεί, όπως αρμόζει, στο πλαίσιο των δημοκρατικά εκλεγμένων συλλογικών οργάνων. Γιατί η δημοκρατία θέλει αντοχές και πίστη, και υπηρετείται στο φως και όχι στο σκοτάδι κάποιων υπογείων, όπου ο κ. Νίκας κάνει παραθεσμικές συναντήσεις με μη έχοντες αρμοδιότητες.

Εργαστήκαμε με πάθος, όραμα και πετύχαμε πολλά. Συνεχίζουμε και σήμερα με την ίδια ζέση. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το έργο μας και να κρατήσουμε την Πελοπόννησο ενωμένη και δυνατή, μακριά από λογικές φέουδου κάποιων τυχοδιωκτών».
Σχολιάστε