OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πατούλης: “Η ενδυνάμωση της συνεργασία με το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα ενισχύσει περεταίρω τους δεσμούς της Ελλάδας και της ομογένειας”

Μετά την ολοκλήρωση της ενθρόνισης ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε την πρώτη συνάντηση εργασίας με το νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στο επίκεντρο της σημαντικής αυτής συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην περεταίρω ενίσχυση της συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας για το κοινό όφελος των Ελλήνων.  Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανέγερση του Ι.Ν Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν στο Μανχάταν καθώς και τη λειτουργία της  ιστορικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εν τω μεταξύ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινές πρωτοβουλίες που θα φέρουν πιο κοντά τη Μητέρα Πατρίδα και τους ομογενείς μας.

Ο κκ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για τη μεγάλη εκλογική του νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση και των δύο να συνεργαστούν δημιουργικά, από τις νέες θέσεις που αναλαμβάνουν.

Όπως επισήμανε μετά τη συνάντηση ο Γ. Πατούλης «με το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μας συνδέει σχέση φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης. Η θεία χάρη του κυρίου τον οδήγησε να αναλάβει μια σημαντική θέση, αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Αντίστοιχα οι πολίτες της Αττικής με την ψήφο τους με ανέδειξαν νέο Περιφερειάρχη της Αττικής. Είμαι βέβαιος ότι τη νέα αυτή δημιουργική περίοδο θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε τις γέφυρες που συνδέουν την ομογένεια με την Αττική και γενικότερα την Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε στενά για ζητήματα που αφορούν στην ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και την ενίσχυσης της λειτουργίας της σημαντικής και ιστορικής  βιβλιοθήκης της. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είμαι βέβαιος ότι από τη νέα θέση που κατέχει θα καταφέρει να δώσει και τη λύση.  Καθοριστικός θα είναι επίσης και ο ρόλος του στην ολοκλήρωση της εμβληματικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν στο  Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Θεωρώ ότι σε συνεργασία με την ομογένεια και ανθρώπους του επιχειρείν θα καταφέρει γρήγορα να έχει σημαντικά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Πατούλης μετά την ολοκλήρωση της τελετής ενθρόνισης συναντήθηκε και με τον προκάτοχο του Αρχιεπισκοπικού θρόνου κ.κ. Δημήτριο.  Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τον ευχαρίστησε θερμά για τη ουσιαστική συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice