Νέο αίτημα για παράταση παραμονής του Δήμου Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με το βλέμμα σταθερά προσηλωμένο στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή για την περιοχή θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2016, η οποία άφησε στο πέρασμά της εκτεταμένες και σαρωτικές καταστροφές, η εν ενεργεία Διοίκηση Θερμαϊκού έσπευσε να καταθέσει αίτημα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, για νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος καθ’ όλο αυτό το διάστημα.

Κήρυξη απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα σοβαρά προβλήματα που είχαν ανακύψει και τα οποία με την εντατική, συντονισμένη και αρμονικής συνεργασίας δουλειά μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πολιτείας τέθηκαν υπό έλεγχο και σταδιακά αποκαταστάθηκαν. Ξεπερνώντας, μάλιστα, μία εκ νέου βεβαρυμένη κατάσταση που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η παγωνιά των αρχών του 2017.

Δεδομένης, ωστόσο, της μεγάλης έκτασης του Δήμου και των αυξημένων αναγκών του, υπολείπονται έργα τα οποία κρίνονται απολύτως απαραίτητα και επείγοντος χαρακτήρα, ώστε ο τόπος να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας που θα το προφυλάσσουν από αντίστοιχης έντασης καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αποκατάστασης που υπολείπονται αφορούν:

  • Στην αστική οδοποιία.
  • Στα πρανή στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού στη Δ.Κ. Επανομής και στην οδό Πολυτεχνείου στη Ν. Μηχανιώνα, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο στη θέση Πάλιουρα Επανομής. Σημείο που παρά την προσωρινή αποκατάστασή του, λόγω των σοβαρών βλαβών και της επικινδυνότητας που παρουσιάζει, κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή τεχνικού έργου, με αποκατάσταση του οδοστρώματος, εργασίες εξυγίανσης, ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης.
  • Στο παραλιακό μέτωπο στη Ν. Μηχανιώνα και τέλος, στην οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο Ε.Υ.Α.Θ.).

Έργα ιδιαίτερης κρισιμότητας, η ολοκλήρωση των οποίων, σε συνδυασμό με αυτά που προηγήθηκαν (Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας, Αγνάντι Επανομής) προικίζουν τον τόπο με σπουδαία έργα υποδομής, επαναφέρουν την ασφάλεια και υπογράφουν το ορθοπόδισμά του.

Αλλά και άμεσης εκτέλεσης, με την απρόσκοπτη υλοποίησή τους να βασίζεται σε σημαντικό βαθμό από τη νέα παράταση κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για άλλους έξι (6) μήνες και συγκεκριμένα, μέχρι τις 07 Δεκεμβρίου 2019.

 
Σχολιάστε