OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Καχριμάνης: “Η Ήπειρος σταθερά κάτω του μέσου όρου της χώρας στην ανεργία”

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2019, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων των απασχολουμένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε πως αν και οι στατιστικές δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, δεν παύει να είναι ένα μέτρο σύγκρισης και κυρίως να καταρρίπτει αστήρικτους ισχυρισμούς ότι η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία. Το αντίθετο συμβαίνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η Ήπειρος για ένα ακόμη τρίμηνο βρίσκεται κάτω του μέσου πανελλαδικού όρου.  Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2019, έχει το τρίτο καλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας με 16,6% έναντι Μ.Ο. 19,2%.

Πρόσθεσε ακόμη πως το ποσοστό ανεργίας της Δυτικής Μακεδονίας, που ανήκει στην ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Ήπειρο,   ανέρχεται στο 27,1%. «Δεν εφησυχάζουμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνολική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, σε ο, τι αφορά όμως στο μερίδιο που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου στους δείκτες ανεργίας προσπαθούμε για  την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει για έργα, δράσεις και προγράμματα. Όμως η συνειδητή παραπληροφόρηση που προεκλογικά έφτανε και στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων πρέπει επιτέλους να σταματήσει», ανέφερε σε δήλωσή του.  

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το δρόμο Τετράκωμο- Φράξο-Καστανιά Π.Ε. Άρτας

Η κατακύρωση του αποτελέσματος και η ανάδειξη οριστικού αναδόχου,   ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόκειται για το δρόμο «Τετράκωμο- Φράξο- Καστανιά», συνολικού προϋπολογισμού 3.430.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι  η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Επίσης από την Ο.Ε., μεταξύ άλλων,  αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

  • «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης Αγ. Σπυρίδωνα – Βίγλας – Ράχης με επαρχιακή οδό προς Κορωνησία», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ. Ανάδοχος: Καραμπιτιανης Ιωάννης.
  • «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Στεφάνης καθώς και στις θέσεις Ταράνα και Καλαμίτσι Πρέβεζας», προϋπολογισμού 160.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης Καραμπιτιανης
  • «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Πρέβεζας», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Ανάδοχος: Καραμπιτιανης Ιωάννης.  
  • «Εργασίες οδοστρωσίας και ηλεκτροφωτισμού στη Τ.Κ. Βαλανιδούσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 53.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης

 

Σχετικά Άρθρα

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice