OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, έκλεισε το κτήριο που στεγάζει τις Υπηρεσίες του 7ου Διαμερίσματος και κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε ένα κτήριο με τεράστιους υαλοπίνακες αλλά και χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, όπως επισημαίνει σχετικά στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κλιματισμός στο συγκεκριμένο κτήριο αλλά και σε άλλα κτήρια δεν λειτουργεί. Τώρα θυμήθηκε βέβαια η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε εργολαβία επισκευής κλιματιστικών, η οποία ελπίζουμε ότι θα έχει υλοποιηθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου.

Είναι πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής η πλήρης αδιαφορία όσον αφορά τα λειτουργικά και όχι μόνον θέματα, τα οποία αφορούν τον Δήμο και τους εργαζομένους. Μια εβδομάδα προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής (Γενικός Γραμματέας) και της Διοίκησης (διορισμένος Γενικός Διευθυντής…).

Εάν δεν έχουν αποκατασταθεί οι κατάλληλες εργασιακές συνθήκες και επειδή την Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το γεγονός, όπως  προαναφέραμε, ότι το κτήριο έχει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι εργαζόμενοι μετά τις πρωινές ώρες θα αποχωρήσουν, διότι με εργασιακές συνθήκες Σαχάρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι πως εκεί γίνονται και οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και το Επίδομα Στέγασης, με την ανάλογη προσέλευση κοινού.

Εάν δεν αλλάξουν ριζικά οι εργασιακές συνθήκες και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες, τότε μετά τις 10 η ώρα περίπου θα αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και θα κλείσουν οι Υπηρεσίες.

Παρότι θεωρούμε εξευτελιστικό για καθαρά διαδικαστικά θέματα να εμπλέκεται ο Δήμαρχος, εάν δεν υπάρξει άλλη δυνατότητα επίλυσης, θα ζητήσουμε συνάντηση μαζί του. Εκεί φτάσαμε».

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice