Γαλιατσάτος: «Η σημερινή περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την αναπτυξιακή και επενδυτική της πρωτοβουλία προς το συμφέρον των πολιτών»

Δύο πολύ σημαντικά οδικά έργα, ύψους 36.407.840,73 ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Πρόκειται για τα έργα: “Κατασκευή οδού Τρία Γεφύρια – Βρυώνη” στην Κέρκυρα και «Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά” στην Κεφαλονιά.

Πιο συγκεκριμένα,

  1. Το έργο «Κατασκευή οδού Τρία Γεφύρια-Βρυώνη στην Κέρκυρα» περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού άξονα μήκους 2,8 χλμ. και τριών ισόπεδων κόμβων. Η νέα οδική αρτηρία θα παρακάμπτει την υφιστάμενη Εθνική Οδό «Κέρκυρας-Γύρου Αχιλλείου» από την διασταύρωση «Τρία Γεφύρια» μέχρι την περιοχή «Βρυώνη». Περιλαμβάνει βελτίωση τμήματος της υπάρχουσας Εθνικής οδού Γύρου Αχιλλείου, παράκαμψη με νέα χάραξη από το ύψος του ισόπεδου κόμβου Καναλίων έως τον ισόπεδο κόμβο Βρυώνη.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 28.052.240,73€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2023.

Η κατασκευή της οδού θα δώσει λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή, με τη μείωση των χρόνων μετάβασης από και προς τις πύλες εισόδου του νησιού, καθώς και του κόστους των μετακινήσεων, ενώ θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια.

  1. Το έργο «Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά στην Κεφαλονιά». αφορά στην κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας με την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Πόρος – Σκάλα στο τμήμα της, στην περιοχή της Κρανιάς, συνολικού μήκους 6 χλμ περίπου για την εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου από και προς το Αεροδρόμιο. Επίσης η νέα οδός θα συνδέει τρεις υφιστάμενες επαρχιακές οδούς, την επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 6 (Αργοστόλι – Αεροδρόμιο), την υπ’ αρ. 3 (Αργοστόλι – Λακήθρα) και την υπ’ αρ. 1 (Αργοστόλι – Πόρος).

Το έργο θα συμβάλλει στην ραγδαία αποφόρτιση της πόλης του Αργοστολίου και της οδού Αργοστόλι – Λάσση – Αεροδρόμιο, η οποία διέρχεται μέσω πολυσύχναστης, κατοικημένης περιοχής. Επίσης θα προσφέρει άμεση και καλύτερη πρόσβαση στο υπόλοιπο βασικό οδικό δίκτυο του νησιού της Κεφαλονιάς.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 8.355.600,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2023.

Τα δύο παραπάνω έργα εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 3 –«Ενίσχυση υποδομών μεταφορών» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, πιστός στο καθήκον του μέχρι και την ημέρα που θα παραδώσει τα ηνία της Περιφέρειας, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να δουλεύει ακατάπαυστα για το συμφέρον των κατοίκων. Μάλιστα σχολιάζοντας τη νέα επιτυχία της Περιφέρειας, ο Θ. Γαλιατσάτος τόνισε:

«Η σημερινή περιφερειακή αρχή των Ιονίων Νήσων συνεχίζει την αναπτυξιακή και επενδυτική της πρωτοβουλία προς το συμφέρον των πολιτών και της οικονομίας.

Δυο μεγάλα οδικά έργα ,τμήματα του οραματικού έργου του Ιόνιου Άξονα Βορρά-Νότου εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη.

Οδός «Τρία Γεφύρια-Βρυώνη» στην Κέρκυρα 28.052.240,73 ευρώ και

Οδός «Αεροδρόμιο-Κρανιά» στην Κεφαλονιά 8.355.600 ευρώ.

Εμείς συνεχίζουμε να εντάσσουμε σπουδαία έργα στο πρόγραμμα , κάποιοι στην θέση μας το καλοκαίρι του 2014 τα απέντασσαν αφήνοντας «καμμένη γή»!».
Σχολιάστε