OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τεχνικά έργα που υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος επιθεώρησε ο Γ. Μπουτάρης

Τα τεχνικά έργα που υλοποιούνται στην πόλη με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωπο του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Την αποστολή ακολούθησε και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Φλέγκερ, μετά από πρόσκληση του ίδιου του δημάρχου.

Η ξενάγηση άρχισε από τον αναπλασμένο περιβάλλοντα χώρο του Γενί Τζαμί επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου. Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στην Ιερά Συναγωγή Μοναστηριωτών στη Συγγρού για να επιθεωρηθεί η ανάπλαση του χώρου και η διαμορφωμένη διαδρομή τουριστικού περιπάτου (Οδός Κάστρων – ‘Ανω Πόλη – Απ.Παύλου – Ροτόντα), που με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στην υπό ανάπλαση Πλατεία Φαναριωτών (άξονας Αγίου Δημητρίου από Π.Μελά έως Λεωφ.Νίκης), όπου τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο και θα αναδειχτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ ο χώρος θα διαμορφωθεί με πράσινο, παγκάκια, συντριβάνι, ποδηλατόδρομο και απομάκρυνση των σταθμευμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων.

«Διαθέσαμε περίπου το ήμισυ της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, για αναπλάσεις σε περιοχές που αναδεικνύουν μια καινούργια ταυτότητα στην πόλη. Ελευθερώθηκαν αρκετοί χώροι από τα αυτοκίνητα και έγιναν είτε πεζόδρομοι, είτε δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει στην πόλη . Δεν είναι εύκολο να λυθεί. Ας αναλάβει ο καινούργιος δήμαρχος να βρει τη λύση. Εμείς δεν τα καταφέραμε, παρά το γεγονός ότι το είχαμε υποσχεθεί», σχολίασε ο κ.Μπουτάρης κατά την ξενάγηση.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των τεχνικών έργων σε περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Πλατεία Φαναριωτών και η Συγγρού και υποστήριξε πως οι αναπλάσεις θα συμβάλουν στην καλυτέρευση του τρόπου ζωής των κατοίκων και θα βοηθήσουν στην ανάδειξη των τοπόσημων της πόλης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως οι “αρχαιολογικοί περίπατοι και οι διαδρομές αποκτούν άλλη υπόσταση. Όλες οι αστικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις που έγιναν στην πόλη υπόκεινται σε έναν συνολικό σχεδιασμό και δημιουργείται μία ψηφίδα για τη νέα Θεσσαλονίκη”.

Με αφορμή την παρουσία στην οδό Κάστρων και την απόφαση για πεζοδρόμηση και δημιουργία διαδρομής τουριστικού περιπάτου, ο κ.Παππάς αναφέρθηκε σε σχεδιασμό προηγούμενης διοίκησης για μετατροπή του χώρου σε δρόμο διέλευσης οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Δελφών στο πλευρό των ελαιοκαλλιεργητών του Ελαιώνα

otavoice

ΠΔΕ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

otavoice

ΑΣΕΠ: 14 θέσεις εργασίας στον Δήμο Ικαρίας

otavoice

Δήμος Ζίτσας: Η προτομή του Τάσου Χαλκιά κοσμεί την πλατεία της Κοινότητας Γρανιτσοπούλας

otavoice

Δήμος Ιωαννιτών: Συμμετοχή στο έργο με τίτλο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

otavoice

Είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς

otavoice