Απίστευτη πρόκληση-Δεν βγήκε δήμαρχος στην Εορδαία και κατηγορεί του δημότες για ανωριμότητα

Απίστευτο αλλά αληθινό.

Η κ. Αθηνά Τερζοπούλου που διεκδίκησε την θέση της δημάρχου Εορδαίας στο νομό Κοζάνης ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε το φταίξιμο στους δημότες , που τους χαρακτήρισε ανώριμους.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων και την επικράτηση του αντίπαλου της στο δεύτερο γύρο  Παναγιώτη Πλακεντά , αντί να δείξει πολιτικό πολιτισμό και ευπρέπεια αναγνωρίζοντας την νίκη του και δίνοντας του ως είθισται συγχαρητήρια , αρκέστηκε σε ένα παραλήρημα έντασης και επίθεσης προς κάθε κατεύθυνση. Μέχρι σήμερα είχαμε περιπτώσεις όπου εκτοξευόντουσαν μετεκλογικά λεκτικές επιθέσεις μεταξύ αντιπάλων δημάρχων, για κλίμα νοθείας , εκβιασμών και μεθοδεύσεων. Στην Εορδαία η Αθηνά Τερζοπούλου διεκδικεί μια πρωτιά , αυτή της επίθεσης κατά των δημοτών με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και διχαστικούς όρους. Οι δημότες είναι ανώριμοι είπε και η κοινωνία δεν έχει ωριμάσει να αλλάξει πρόσωπα και νοοτροπίες .  Όμως η Αθηνά Τερζοπούλου διεκδικούσε από τους ανώριμους πολίτες της Εορδαίας να την ψηφίσουν για δήμαρχο τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αντίπαλος της Παναγιώτης Πλακεντάς εξαρχής ακολούθησε μια ενωτική  ρητορική ( άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού Ενωμένη Εορδαία έδινε το στίγμα του),γεγονός  που δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την πρωτοφανή επιθετικότητα αλλά και την έκρηξη της κατά των πολιτών της Εορδαίας.

Μάλιστα η Αθηνά Τερζοπούλου τις δηλώσεις της αυτές τις έχει κοινοποιήσει σε χορηγούμενη δημοσίευση στα social media γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν απλά μια έκρηξη απογοήτευσης της στιγμής αλλά συνειδητή επιλογή. Ήδη οι δηλώσεις της έχουν σχολιαστεί δυσμενώς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά κυρίως μέσα στις τάξεις των πολιτών της Εορδαίας που εμβρόντητοι είδαν να είναι αποδέκτες μια πρωτοφανούς προσβλητικής συμπεριφοράς.Όπως  αναφέρουν  μια συγνώμη στους δημότες  της Εορδαίας θα ήταν επιβεβλημένη.

Θα πρέπει να μάθουν όσοι διεκδικούν αξιώματα , μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αποδέχονται τα αποτελέσματα (όταν δεν υπάρχει παραβίαση και αλλοίωση της διαδικασίας) που είναι προϊόν της κρίσης της κοινωνίας και να δουν κοιτάζοντας στον καθρέπτη , γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα επιθυμούσαν.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο που η δημοτική αρχή Πλακεντά θέλει όπως δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος να είναι ενωτικό, συναινετικό και δημιουργικό η πλευρά της Αθηνάς Τερζοπούλου θα κινείτε σε άλλες γραμμές απομόνωσης και στείρας αντιπαράθεσης….

Από το περιβάλλον του δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά δεν θέλησαν να σχολιάσουν και ανέφεραν ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεκινήσουμε άμεσα να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας και να συνεργαστούμε με τις υγιείς δυνάμεις για να κάνουμε σημαντικά πράγματα στην Εορδαία. Ο κ. Παναγιώτης Πλακεντάς βρίσκεται σε συνεχείς  επαφές συσκέψεις και ενημερώσεις, προγραμματίζει τα επόμενα βήματα , δεν περιμένουμε την τυπική ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων αλλά η δουλειά ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή του.
Σχολιάστε