OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Χρ. Παππούς: “Ξεκινά άμεσα το πρώτο τμήμα του Πάρκου Πόλης μπροστά από τη Στέγη Ποντίων”

Την άμεση έναρξη του έργου που αφορά στο τμήμα του Πάρκου Πόλης που βρίσκεται μπροστά από την Στέγη Ποντίων «Η Τραπεζούντα» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων Φυλής για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Φυλής παρουσίασε στον κόσμο την μακέτα του έργου που με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει και θα μεταμορφώσει το συγκεκριμένο τμήμα της Λίμνης Άνω Λιοσίων.

Ο Χρήστος Παππούς μοιράστηκε με τον κόσμο τη  συγκίνησή που τον διαπνέει κάθε φορά που βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο εξηγώντας πως στη Στέγη Ποντίων έχει να θυμηθεί πολλά. «Θυμάμαι το Νίκο Παπαδήμα, τον πρώην Δήμαρχο που έφτιαξε αυτό το κτίριο. Βλέπω απέναντί μου τον Παναγιώτη  Φωτιάδη τον πρώην Δήμαρχο Αχαρνών που έκανε δωρεάν τα σχέδια, τη μελέτη και την επίβλεψη της Στέγης των Ποντίων. Βλέπω το Χρήστο Σαβουλίδη που αγωνίστηκε για να γίνει αυτό το κτίριο και βλέπω και τους συνεργάτες μου, τον Γιώργο Αδάκτυλο, το Γιώργο Σονίδη και τον Βασίλη Γεωργιάδη, που επέμεναν να ανακαινίσουμε το κτίριο και να φτιάξουμε αυτό το όμορφο μνημείο που εγκαινιάσαμε προχθές» υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος Φυλής αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση σε όλους κατέληξε με την ευχή «ποτέ πια να μην υπάρξει πουθενά στον κόσμο άλλη γενοκτονία.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Γιάννης Παπαδόπουλος νωρίτερα στο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, χαρακτήρισε «θεσμό» το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου καθώς διεξάγεται όπως είπε ανελλιπώς για  35 χρόνια.  «Φέτος έχουμε τη χαρά και την τιμή τη στέγη μας να κοσμεί το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν προχθές. Ήταν ένας στόχος που έγινε πραγματικότητα τη χρονιά που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της γενοκτονίας των ποντίων» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης που έχουν οργανωθεί.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας ΓΟΧ Χρυσοστόμου, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, πατέρας Μιχαήλ Κωνσταντινίδης ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, ανέφερε τις πολλαπλές εκδηλώσεις που οργάνωσε η Μητρόπολη για τα 100 χρόνια από την  γενοκτονία των Ποντίων και υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης και διαφύλαξης της μνήμης και της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. «Είμαστε απόγονοι 4ης γενιάς αυτών που δεν γενοκτονήθηκαν. Είμαστε ένας λαός που έχουμε μάθει να επιβιώνουμε και να μεγαλουργούμε όπου και αν βρεθούμε. Έτσι λοιπόν το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα  της μνήμης πρέπει πάντοτε να υπάρχει και να μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές» τόνισε.

Αμέσως μετά άνοιξε η αυλαία για το μεγάλο ποντιακό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες . Το πρόγραμμα ξεκίνησε  με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» και συνέχισαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Ποντίων Φυλής «η Τραπεζούντα». Στο τραγούδι ήταν οι γνωστοί καλλιτέχνες Στάθης Νικολαΐδης, Ανέστης Ιωακειμίδης και Γιάννης Κουρτίδης, στη λύρα ο Γιώργος Ατματσίδης και ο Γιώργος Κουλαξουζίδης στο τραγούδι και τη λύρα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Ζίτσας: Για κακούργημα παραπέμπεται ο πρώην Αντιδήμαρχος που κακοποίησε γάιδαρο

otavoice

Εγκρίθηκε ο ετήσιος τακτικός προυπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Προγραμματικές συμβάσεις έργων 1,5 εκ. ευρώ στη Λακωνία

otavoice

ΠΔΜ: Σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης Τεχνικού Προγράμματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

otavoice

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 2,5 εκ. € στο Νοσοκομείο Δράμας από το ΕΣΠΑ

otavoice

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Ράλλυ Ακρόπολις FORUM 2022

otavoice