Βραβεύτηκαν οι μαθητές στα Βριλήσσια σε σχολικό διαγωνισμό για την ανακύκλωση

Τιμητική διάκριση μεταξύ και άλλων σχολείων της περιοχής και για το εκπαιδευτήριο Athener Schule  στον σχολικό διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει».

Ο μαθητικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την Oil4Life, στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας followgreen. 

Συμμετείχαν 6 Νηπιαγωγεία, 7 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο, 3131 μαθητές με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών, χαρτί, συσκευές, τηγανέλαιο και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους. Κάθε φορά που ανακύκλωναν κέρδιζαν πόντους για να αναδείξουν το σχολείο τους πρώτο.

Όπως τονίζει η κ. Ευδοξία Ιωαννίδου Διευθύντρια Δημοτικού Athener Schule  που βραβεύτηκε πιστεύουμε στην αξία της προσπάθειας και κυρίως της συλλογικής. Πιστεύουμε στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας. Πιστεύουμε στην αξία της δεύτερης ευκαιρίας έστω κι αν αυτή αφορά υλικά αντικείμενα. Πιστεύουμε στην ανάγκη της ανακύκλωσης και την κάναμε πράξη μέσα από το πρόγραμμα: » Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Βριλησσίων.

Πιστεύουμε ότι τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, κυρίως όταν πρόκειται για το περιβάλλον που ζουν και μεγαλώνουν οι ελπίδες μας για το αύριο: τα παιδιά μας!Συμμετείχαμε με πάθος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε δίνοντας στην ανακύκλωση ρόλο παιδαγωγικό και κυρίαρχο.

Μέσα από το σχολείο και με την αμέριστη υποστήριξη των δασκάλων μας αλλά και όλων όσων εργάζονται στο μοναδικό μας αυτοδιοικούμενο σχολείο, δημιουργούμε τις προυποθέσεις για να μεγαλώσουμε παιδιά με περιβαλλοντική συνείδηση. Η ανακύκλωση σε όλες τις μορφές βοηθά στην μείωση των απορριμάτων και παράλληλα δημιουργεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Βλέποντας τα στοιχεία από τη Δράση της followgreen παρατηρούμε την μεγάλη αποδοχή που είχε το πρόγραμμα αυτό στους μικρούς μας μαθητές , με την παράλληλη υποστήριξη και ενημέρωση των δασκάλων μας για την ανάγκη της ανακύκλωσης σε βασικά καθημερινά είδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος το μέλος του συλλόγου γονέων του Athener Schuler κ. Ασημακόπουλος Αδάμ που δραστηριοποιείται  στα κοινά του δήμου Βριλησσίων με την Νέα Πνοή του Γιάννη Πισιμίση ανέφερε ότι  στο σχολείο μας με τις συχνές δράσεις που οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί μας καθώς και η συμμετοχή μας στις δημοτικές πρωτοβουλίες βοηθά να ευαισθητοποιούμε καθημερινά τους μικρούς μας μαθητές για το περιβάλλον μας και την αξία της ανακύκλωσης.

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε την συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού αναφέροντας :»Θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας για την αγάπη που δείχνουν καθημερινά για το λειτούργημα που ασκούν.Εμείς μέσα από τη μοναδικότητα που έχει το σχολείο μας θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προβάλλουμε το πολύ σημαντικό έργο του Δημοτικού μας τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και πολιτιστικά.

Παράλληλα προσπαθούμε να διαμορφώσουμε σαν ενεργοί πολίτες μια δυναμική μέσα στην πόλη μας που θα ενισχύει πολιτικές για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σημαντικές πολιτικές όπως αυτές του περιβάλλοντος.»

Τις βραβεύσεις  των σχολείων που διακρίθηκαν έκαναν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης.Επιβράβευσαν τα πρώτα σχολεία και τους μαθητές, απονέμοντας δώρα και τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.

Επαίνους συμμετοχής έδωσε, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τμήματος Αττικής και εκπρόσωπος του ΕΣΔΝΑ Σοφία Κορωναίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ Αριστείδης Βρούστης, καθώς και η εκπρόσωπος της ΑΦΗΣ κα Σαλώμη Διακρούση.
Σχολιάστε