Το Αυτοδιοικητικό θρίλερ του Ωρωπού, ψήφο -ψήφο Γιασημάκης – Ρούσσης

Διεκδικεί να είναι το απόλυτο εκλογικό ντέρμπυ της ερχόμενης Κυριακής. Κανείς αυτή την ώρα δεν μπορεί να στοιχηματίσει ποιός από τους δυο διεκδικητές θα κόψει το νήμα. Ποιός θα χριστεί την Κυριακή το βράδυ Δήμαρχος Ωρωπού. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έδωσαν και στους δυο συνδυασμούς που επεκράτησαν μεγάλα ποσοστά και βρίσκονται με τις ίδιες πιθανότητες και από την ίδια γραμμή εκκίνησης.

Ο σημερινός δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης συγκέντρωσε το 42,17% και 7.354 ψήφους ενώ ο έτερος διεκδικητής του δήμου Γιώργος Γιασημάκης το 41,97% και 7.319 ψήφους. Τους χώρισαν μόλις 35 ψήφοι , δηλαδή τίποτα.

Διονύσης Καμπιώτης ο βασικός ρυθμιστής του δεύτερου γύρου στον Ωρωπό.

Ήδη κατά την διάρκεια την εβδομάδας Γιασημάκης και Ρούσσης επιδόθηκαν σε ένα μαραθώνιο με στόχο να εξασφαλίσουν την στήριξη των στελεχών αλλά και των ψηφοφόρων των άλλων δύο συνδυασμών.Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες και το κάθε στρατόπεδο θεωρεί ότι θα μπορέσει να αποσπάσει την μερίδα του λέοντος.Άλλωστε δεν υπάρχει καμιά απόφαση στήριξης που δείχνει ότι είναι δύσκολο , έως απίθανο να επιτευχθεί κάποια δημόσια συμφωνία.

Από το δικό μας ρεπορτάζ φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει η επιλογή που θα κάνουν σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και τα οποία χαίρουν της εκτίμησης από τους δημότες της περιοχής, ενώ έχουν σημαντικές επιρροές. Από πολιτικής πλευράς φαίνεται τα πράγματα να είναι μοιρασμένα μιας και δεν υπάρχει σαφής κομματικός χρωματισμός και στα δυο στρατόπεδα όπου  όλοι αντλούν σταυρούς από παντού.

Θα λειτουργήσει στο θυμικό των ψηφοφόρων η φθορά του σημερινού δημάρχου και η δυναμική του καινούργιου και  θα εκλεγεί ο Γιώργος Γιασημάκης ή θα επικρατήσει το νόμος του ισχυρού, που σε αυτή την περίπτωση είναι ο εν ενεργεία δήμαρχος και θα επανεκλεγεί ο Θωμάς Ρούσσης; Την απάντηση θα την πάρουμε την Κυριακή τα ξημερώματα μιας και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

 
Σχολιάστε